Performance concert: Frida Hyvönen

En mötesplats, en skog, en konsert. I september 2021 tar historieberättaren och sångerskan Frida Hyvönen plats på Orionteaterns stora scen.

Köp biljetter
Premiär

2021-09-16

SPELTID

ÅLDER

En scenisk konsert om tiden, barndomen, döden, åldrandet och kärleken.

Föreställningen är baserad på Fridas senaste album Dream of Independence och har tagits fram tillsammans med Sally Palmquist Procopé, konstnärlig chef på Orionteatern.

Frida Hyvönen albumdebuterade 2005 med ”Until Death Comes”. Hon har släppt sju album och 2016 vann hon inte mindre än två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. Hennes senaste album Dream of Independence släpptes i mars 2021.

Formatet Performance Concert är ett möte mellan musiken och teatern. I ett undersökande arbete mellan artist och regissör används teaterns verktyg för att skapa helt nya konsertupplevelser.

I samarbete med Luger

Spelperiod: 16 september–18 september 2021

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Sång och piano Frida Hyvönen

Regi Sally Palmqvist Procopé

Scenografi Mats Sahlström

Ljus Raimo Nyman

Fotograf Per Kristiansen

Videoscenograf Johannes Ferm Winkler

Presscitat

”Frida Hyvönen sjunger som ingen annan om allt från att vara tonårsförälskad som fullvuxen, amning, tankar inför klimakteriet och en enkel sallad på ett tåg på väg till en begravning.”

⁃ Göteborgs-Posten om Dream of Independence

”Frida Hyvönen lyckas som få andra skapa kompositioner som tycks flyta ovanpå både genrer och strömningar. Pianot, rösten, texten. Det behövs inte mycket mer.” 

⁃ DN om Dream of Independence

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.