Monster & gudar

En familjeföreställning från 7 år

Köp biljetter
Premiär

2018-03-09

SPELTID

ÅLDER

Från 7 år

En fantasivärld bebodd av såväl monster som gudar. Och så vanliga människor.

I en spektakulär scenografi av vidsträckt hav, öar, berg och underjord får vi möta fyra som lekfullt går in och ut ur de grekiska myterna. En fantasivärld bebodd av såväl monster som gudar. Och så vanliga människor.

Gudarna och titanerna skapar världen ur kaos och blåser liv i människan som tar sina första, stapplande steg. Perseus och Ikaros ger sig ut i vida världen på farliga äventyr. Midas  retar de mäktiga gudarna med sin dumhet och får ett passande straff.  Och under Orionteatern öppnar sig vägen till Hades, de dödas rike…

Regissör Sally Palmquist Procopé, scenograf Mats Sahlström, ljuddesigner Stefan Johansson och ljusdesigner Raimo Nyman har samverkat kring flera produktioner på Orionteatern och på Dramaten. De står bakom Dramatensuccéerna Hans & Greta och teaterkonserten Kärleken kommer att skilja oss åt och på Orionteatern gjorde de bland annat publiksuccén Loranga tillsammans. Kostym- och maskdesign står Matilda Hyttsten för som senast gjorde kostym till den hyllade Omfamningar på Galeasen.

Spelperiod 9 mars – 29 april 2018

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Regissör & teaterchef Sally Palmquist Procopé

Scenografi Mats Sahlström

Komposition & ljuddesign Stefan Johansson

Kostym- & maskdesign Matilda Hyttsten

Ljusdesign Raimo Nyman

Ensemble Karin Bengtsson, Olle Jernberg, Janna Granström, Angela Wand

Presscitat

…en hyllning till leken där de eviga berättelserna lustfyllt vevas i gång på nytt, här finns ett finstämt existentiellt allvar.

DN Anna Håkansson

…estetiskt och skojigt… scenografen Mats Sahlström har skapat en helt fantastisk värld av vatten…Palmquist Procopé har en fantastisk fingertoppskänsla… ensemblen har absolut gehör.

…allt infogas sömlöst in i poesin och magin…kusligt vackert och laddat.

Expressen Maria Edström

Samspelt och vackert…Orionteatern upphör aldrig att fascinera med sina sceniska tilltag……bedårande trulig Karin Bengtsson…Olle Jernberg gör sin Perseus till en obstinat pojkhjälte på gränsen till vuxenskap och Janna Granström är ett under av duglighet och storasysterskap. …Angela Wand seglar skönt och fritt som Ikaros på flykt undan vuxenvärldens idiotier

Aftonbladet Cecilia Djurberg

Mello och mytologi i infallsrik storsatsning……Uppsättningens styrka är just hur den behåller en fot i antikens Grekland, samtidigt som en vardagslunk med fika, plastföräldrar och smågräl gestaltas.

SvD Ylva Lagercrantz Spindler

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.