Från utanförskap till entreprenör på 80 min

Detta är en pjäs i skepnaden av ett föredrag som väcker publiken till tankar. Alla får anledning att rannsaka sina egna värderingar och att ta ställning i elementära filosofiska frågor.

Köp biljetter
Premiär

2010-09-15

SPELTID

ÅLDER

En fiktiv föreläsning för högstadiet och gymnasiet. En timme som garanterat skapar debatt!

Huvudpersonen, föredragshållaren Patrik Johansson, har gjort karriär inom näringslivet och på köpet radikalt lyckats förbättra sin livssituation.

Ett inspirerande levnadsöde, men med en besk bismak då han är verksam inom vapenindustrin.

Ellinor Andreasson, den andra rollkaraktären som faktiskt sitter med bland åhörarna, är en ung kvinna som just nu står dömd för att ha brutit sig in på Bofors område och förstört vapen.

En häftig debatt uppstår dem emellan – en debatt som med skådespelarnas hjälp snart kommer att omfatta alla i lokalen.

Föreställningen är en vindlande färd mellan fakta och fiktion. En berättelse om civil olydnad, moral och vilka val som rättfärdigar andra.

Föreställningen, som riktade sig till en ung publik, var ett fingerat föredrag kring vapenhandel med syftet att skapa diskussion kring vapenexport. Den nyskrivna texten var en fri tolkning av serieboken En hjälpande hand! av Fredrik Quistberg, Fabian Göranson och Lars Krantz. Produktionen genomfördes under 2010 med ekonomiskt stöd av Allmänna Arvsfonden samt Folke Bernadotte-Akademien och var ett samarbete med Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen. Turnén 2011 med en ny skådespelare i en av rollerna var både organisatoriskt och ekonomiskt ett samarbete med Fredsmuseum i Uppsala.

Spelperiod:

15 september – 15 november 2010

15 februari – 30 april 2011

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Manus och regi Stina Oscarson, fritt efter serieboken En hjälpande hand av Fredrik Quistbergh, Fabian Göranson och Lars Krantz.

Dramaturg Joel Nordström

På scen Robert Fux, Ellen Norlund

Kostym Bente Rolandsdotter

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.