Det vilda

En scenkonstföreställning för vuxna och ungdomar.

Köp biljetter
Premiär

2022-03-10

SPELTID

1 tim 30 min

ÅLDER

Ett febrigt drömspel om vår relation till naturen, inspirerat av folktrons väsen.

I Det vilda får vi följa en människa som lämnar civilisationen och flyttar långt ut till skogs i jakten på ett sannare liv — men skogen är större än hon kunnat ana och visar sig bära på hemligheter. I ett försök att förstå, kontrollera och dokumentera det vilda lockas hon djupare och djupare in i dess mörker.

Föreställningen tar avstamp i längtan efter att rycka upp sina rötter och börja om på nytt. Längtan efter ett annat liv. Men vad är den grundad i? Vad är det som lockar oss bort från det gamla jaget och drar oss djupare och längre in bland träden?

Praktfulla varelser inspirerade av folktrons väsen tar plats bland tio meter höga träd i den naturtrogna skogen som byggs på Orionteaterns scen.

Medverkar på scen gör bland andra musikern och låtskrivaren Iiris Viljanen, som även skriver ny musik till föreställningen tillsammans med Stefan Johansson.

— Temat är väldigt inspirerande för mig. Besjälad natur finns ofta med i mina egna låtar och historier, där också djur har viktiga roller. Så det känns väldigt fint att få utforska detta ämne i en hel föreställning, som något större, tillsammans med alla otroliga konstnärer som arbetar på Orionteatern, säger Iiris Viljanen.

Med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

Spelperiod: 10 mars — 10 april 2022

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Medverkande Astrid Kakuli, Iiris Viljanen, Olle Jernberg, Sofia Bach

Regissör Sally Palmquist Procopé

Scenograf Mats Sahlström

Kostymdesign Jonna Bergelin

Dramaturg Kristian Hallberg

Musik- och ljuddesign Stefan Johansson

Musik- och sångtexter Iiris Viljanen

Ljusdesign Raimo Nyman

Foto Per Kristiansen

Videoprojektioner Johannes Ferm Winkler

Presscitat

“Regissören Sally Palmquist Procopé tar vara på spänningen mellan det vardagliga och det sällsamma i en märklig brygd” – SvD

“Mats Sahlströms scenografi och Jonna Bergelins kostym imponerar och förtrollar med vacker oförutsägbarhet: de svävande träden kan hamna i svängning och röra sig hotfullt, en människostor skalbagge, trassliga växtvarelser och en ljuvlig jättesnigel kan glida fram ur skuggorna.” – DN

“Mycket riktigt blir Jonna Bergelins sagolika djurkostymer och Mats Sahlströms suggestiva skogsscenografi kvällens stora behållning. Och Viljanens återkommande sång förstås, hennes sköra finlandssvenska stämma till piano och texter om vinden, kotten, näbben, murklan – allt som samsas i granskogens dunkla ekologi.” – Aftonbladet

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.