1900

En audiovisuell konsert med musiken från albumen ”1900” och ”Tekno”.

Köp biljetter
Premiär

2019-01-05

SPELTID

ÅLDER

Utrustad med gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier skapade Christian Gabel ett temaalbumet “1900”.

Efter sex utsålda föreställningar på Orionteatern i våras är 1900 tillbaka för en ny serie audiovisuella konserter i januari. I samband med detta släpps ett album som spelats in live under årets turné.

Utrustad med gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier skapade Christian Gabel ett temaalbumet “1900” om det våldsamma 1900-talet. Skivan följdes upp av albumet “Tekno” som också den använde collage av ljud och melodier fångade med analoga rullbandspelare för att skapa en helt egen värld.

1900-projektet har blivit en osannolik framgångssaga där många människor tagit musiken till sina hjärtan och låten “Den minsta av segrar” har rent av blivit lite av en hit som flitigt förekommit i olika TV-program.

Men en riktig succé blev 1900 först när Christian Gabel våren 2018 tog steget att sätta upp en scenversion av den värld som ryms på de båda albumen. Sex utsålda kvällar på Orionteatern och höstturné i Oslo, Göteborg och Malmö gav musiken den visuella inramning den förtjänande.

Spelperiod 5 januari-13 januari 2019

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Musik komponerad av Christian Gabel

Framförd av Christian Gabel, Lisa Nordström, Andreas Söderström, Frida Johansson, Per Eklund, Pelle Ossler, Ulf Alpsten, Ingemar Bjurel, Leif Marthon, Ingemar Lindgren

Scenografi Mats Sahlström

Film/Visuals Linus Johansson

Ljud Niklas Nordström

Ljusdesign Raimo Nyman

Ljustekniker Marta Khomenko

Projektoroperatör Johannes Ferm Winkler

Regiöga Sally Palmquist Procopé

Teknisk chef Torbjörn Isaksson

Tekniker Kim Sten

Snickare John Engberg

Producent Agnes Rosenberg

Impressario Pontus Sillrén

Tack till Ronny Andersson

Presscitat

” Kanske är det strömningstjänsternas musikaliska överflöd och den digitala tillvarons känsla av förgänglighet som skapar ett så starkt sug efter en analog helhetsupplevelse som denna.” – 5/5 Dagens Nyheter

”Efter konserten blir jag kvar i stolen med en konstig, Twin Peaks-aktig, känsla i hela kroppen – jag känner mig både upprymd och förvirrad, vad var det som just hände? Och kan man verkligen rysa av välbehag och förundran i 90 minuter? Jo, det kan man tydligen” – 6/6 Gaffa

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.