Nyheter

Annika Norlin & Jonas Teglund, Ane Brun, José González m.fl. intar Orionteatern i vår

Annika Norlin & Jonas Teglund, Ane Brun, José González m.fl. intar Orionteatern i vår

Efter fjolårets succé slår Luger och Orionteatern återigen sina säckar ihop för att anordna fler fantastiska konserter på den anrika teatern i Stockholm. De artister som ska spela är inga mindre än Annika Norlin & Jonas Teglund, Ane Brun, José González, Loney Dear, Little Jinder och Tonbruket.

Publicerad

27.3.2024

Att det är något speciellt med atmosfären på Orionteatern vet alla som någonsin varit där. Lokalen, som både andas organisk värme och industriell coolhet, har också visat sig vara en alldeles utmärkt plats för konserter. Något som blev tydligt när konsertarrangören Luger och Orionteatern förra året intensifierade sitt samarbete med en minst sagt uppskattad konsertserie där besökare kunde bevittna Hurula, Cleo, Deportees, Les Big Byrd, Nicole Sabouné och Funeral Folk. I år återvänder alltså det fruktbara samarbetet och precis allt tyder på att vi har en fantastisk musikvår på Orionteatern att vänta.

17 maj Annika Norlin & Jonas Teglund
18 maj Annika Norlin & Jonas Teglund
22 maj Ane Brun
23 maj Ane Brun
24 maj José González plays Veneer
25 maj José González plays Veneer
29 maj Loney Dear – 20th Anniversary Concert
31 maj Little Jinder
1 juni Tonbruket

Biljetterna ute nu via luger.se & orionteatern.se!

Annika Norlin & Jonas Teglund – 17 & 18 maj

Mötet mellan Annika Norlins ordrika berättelser och Jonas Teglunds noggranna, detaljrika arrangemang kan beskrivas som nästintill telepatiskt, där deras respektive styrkor krokar arm och skapar en värld lika komplex som hoppfull. Resultatet av detta fruktbara möte kommer att höras på kommande albumet ’En tid att riva sönder’ från vilket de två förtjusande singlarna ’Jag hänger kvar’ och ’Full på dan’ redan delats.

Biljetter

Ane Brun – 22 & 23 maj

Ane Bruns två decennier långa resa från begåvad singer-songwriter till en genrelös naturkraft är en alldeles särskild sådan. Idag rör hon sig fritt och obehindrat mellan orkestrala arrangemang, elektroniska experiment och sparsmakade pianon utan att förlora något av den ofilterade autenticitet som kommit att bli hennes signum. Var Ane Bruns konst tar vägen härnäst är omöjligt att förutsäga men i maj ser ni henne på Orionteatern, tillsammans med Marte Eberson på keys och Per Eklund på trummor.

Biljetter

José González – 24 & 25 maj

För drygt 20 år sedan dök en ung doktorand från Göteborg upp på Sveriges livescener och trollband publiken med sin lågmält själfulla röst ackompanjerad av en rytmisk nylonsträngad gitarr. José González spelningar blev snabbt ett fenomen men få förväntade sig nog att debutalbumet ’Veneer’, med numera ikoniska låtar som ’Crosses’ och Knife-covern ’Heartbeats’, skulle bli ett av Sveriges mest framgångsrika debutalbum någonsin. För att uppmärksamma 20-årsjubileet av debuten så har José under året på utvalda platser i världen framfört ’Veneer’ i sin helhet tillsammans med andra klassiker från Josés katalog. På Orionteatern i Maj så ges exklusiva dubbla chanser att uppleva magin igen.

Biljetter

Loney Dear – 29 maj

”Europas Brian Wilson”. Så beskrev giganten Peter Gabriel en gång Emil Svanängens egenartade musikprojekt Loney Dear. Nu har 20 år passerat sedan ikoniska labeln Sub Pop sajnade honom utifrån en hembränd CD-skiva – ett jubileum som givetvis ska firas! Konserten på Orionteatern kommer således bli en exklusiv sådan där jubilaren Loney Dear, högaktuell med nya hyllade albumet ’All Things Go’, sjunger sånger från sin lika komplexa som drabbande diskografi.

Biljetter

Little Jinder – 31 maj

Allt sedan debutalbumet på svenska 2014 har den Little Jinder tillhört den absoluta toppen bland svenska artister med sin hudnära poesi, sin frispråkighet och sin osvikliga känsla för popmusik. Hennes senaste album ’Salta diamanter’ – nedtonad, vemodig och liveinspelad med band – släpptes 2022 och blev en nystart på såväl ett personligt som artistiskt plan. Den 12 april är hon aktuell med nya albumet ’Romantik på svenska’, där hon tillsammans med producenten HNNY återvänder till de musikaliska influenser som präglade deras vänskap och ungdomsår: electronica, house och breaks.

Biljetter

Tonbruket – 1 juni

I en tid där effekter, komplexa ljudbilder och strävan efter att förvandla nästan varje instrument till oigenkännlighet har Tonbruket, på sitt nya album, i stället sökt sig till ett mer naturalistiskt uttryck. Och det faktum att väldigt få kan konkurrera med den precision, finess och nytänkande som bandets instrumentalister Dan Berglund, Martin Hederos, Johan Lindström och Andreas Werliin besitter får valet att framstå mer än rimligt. Det senaste, hyllade albumet heter ’Light Wood, Dark Strings’.

Biljetter

Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.