fbpx

Titta Hamlet

Titta Hamlet

Titta Hamlet av Barbro Lindgren och Anna Höglund blir Orionteaterns största jubileumssatsning 2023.

Hela teaterrummet används som spelplats för att låta den stukade lille prinsen Hamlet öppna sitt hjärta för alla som är beredda att lyssna.

Det är en saga med olyckligt slut, men Hamlet och Ofelia, två barn som möts i vänskap och kärlek till varandra, kommer aldrig glömmas bort.

Av Barbro Lindgren och Anna Höglund, i regi av Lars Rudolfsson.

Premiär 23 september 2023 — mer info om biljetter kommer.

Av: Barbro Lindgren och Anna Höglund
Regi: Lars Rudolfsson

Medverkande: Martin Hasselgren, Lydia Flores Garcia, Malin From, Richard Ahlman, Nina Irendotter, Niklas Lindgren, Lena Strömdahl, Thomas Roos

Scenografi: John Engberg
Kostym: Kersti Vitali Rudolfsson och Karin Höeg
Mask: Sara Klänge
Ljus: Anders Rosenquist

Det största av alla dramer och den minsta av alla böcker

Orionteatern har genom åren samarbetat flera gånger med Barbro Lindgren, älskad och flerfaldigt prisad författare. När Orionteatern nu fyller 40 år 2023 är det en självklarhet att återvända till Barbro Lindgrens fantastiska värld och med kärlek och allvar bjuda in den yngre och den äldre publiken till vårt teaterhus.

Den här gången tar Orionteatern sig an det största av alla dramer och den minsta av alla böcker, pekboken Titta Hamlet. Barbro Lindgren och Anna Höglund har med ytterligt kortfattad text beledsagad av fantasieggande bilder skapat ett sorgespel för alla åldrar.

Det är vuxenvärlden mot barnen. Det är hemligheter bakom tunga gardiner, det är kärlekslöst. Hamlet har en enda vän, Ofelia. Båda offras i de vuxnas kamp om makt, pengar och ära.

Gradängen monteras ned för att hela teaterrummet ska kunna användas som spelplats och en ensemble som består av mimare och skådespelare förverkligar pekbokens mysterier och grymma skeenden på scenen. Föreställningen ges både för barn, familjer och skolor.

Som alltid är Barbro Lindgren solidarisk med barnen, de försvarslösa. Utan sentimentalitet målar hon i korta textfragment fram en bild av ett hårt samhälle som inte står ut med svaghet. Ett samhälle utan mänskliga, och barnsliga värderingar.

0000