Top dogs

TOP DOGS skildrar en typ av människor som sällan syns på teaterscenen men som har ett stort inflytande på våra liv, de som jobbar inom “marknaden”, som fattar beslut vilka ibland får mer långtgående konsekvenser än politiken. Vilka är dessa människor, vad ligger bakom deras beslut, är de mer lämpade än oss andra att leda?

Köp biljetter
Premiär

1998-01-01

SPELTID

ÅLDER

“Alldeles bortom villan i den fina förorten, Porschen, mobiltelefonen och den överfyllda almanackan – där börjar öknen”.

Det här är människor som har klättrat i ett system som är på väg att förändras. De har varit toppchefer, vinnare, och nu faller de från sin höjd. TOP DOGSEN äger inte längre sina forna platser på den ekonomiska maktens solsida. Verkligheten blir otrygg, ingen går säker, hela pyramiden skakar.

Top Dogs hade urpremiär i Schweiz 1996 och är skriven av den schweiziske författaren Urs Widmer. Pjäsen blev i Tyskland årets mest spelade pjäs. Den var också utvald till en av årets mest intressanta produktioner och visades vid Berlin Theatertreffen, liksom i TV-kanalen 3Sat. De tyska kritikerna utnämnde den i Theater Heute till “årets pjäs”.

“Widmers pjäs om trasiga privatekonomier, fallna självkänslor hos sådana som till för en kort tid sedan ansåg sig tillhöra samhällets stöttor, slår till mitt i tillväxtnerven. Man kan till och med finna paralleller till Shakespeares krönikedramer: härskare som piskas av rädsla, överlevnadsmördare.” “Alldeles bortom villan i den fina förorten, Porschen, mobiltelefonen och den överfyllda almanackan – där börjar öknen”. - Theater Heute

Med Top Dogs samarbetar Orionteatern och Teater Galeasen för första gången

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Regi Linus Tunström

Översättning Per Holmer

Scenografi/kostym Ulla Kassius och Linus Tunström

Ljus Ulf Englund

Musik Rikard Borggård

Mask Helena Jonsdóttir

Medverkande Leif Andrée, Bergljót Árnadóttir, Lena B Eriksson, Kristian Lima de Faria, Lakke Magnusson, Cesar Sarachu, Johan Wahlström, Bernt Östman, Anna-Karin von Malmborg

Presscitat

»en fantasifull och provokativ pjäs«  DN

»man ser TOP DOGS med blandade känslor av skratt och smärta«  DN

»en läcker och kul föreställning«  Expressen

»man är inte bortskämd med att få skratta så gott åt andras olycka som i den här streapteasen«  Expressen

»kostymklätt gatlopp utan klichéer«  SvD

»TOP DOGS är lätt att ta till hjärtat«  SvD

»TOP DOGS är både allvarlig och oerhört underhållande«  Headhunter

»borde ses av alla chefer«  Headhunter

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.