Julius Caesar

Kristofer Steens uppsättning av Shakespeares ”Julius Caesar” är en volym- och känslostark föreställning präglad av revolutionär yra, svart humor och vackra kostymer signerade Behnaz Aram.

Köp biljetter
Premiär

2018-09-28

SPELTID

1 tim 20 min

ÅLDER

En storslagen, scenisk värld, tonsatt av black metal och dark ambient, inspirerad av Flugornas herre.

Fruktan råder på Roms gator. Den gamla republiken befinner sig på tröskeln till diktatur. Mannen som har tvingat fram denna händelseutveckling är den skicklige populisten Julius Caesar. Caesar är älskad av folket men i hans närmaste krets gror misstänksamhet kring hans avsikter. Är han en diktator i vardande? En grupp idealister i hans närhet förbereder sig i det tysta på att störta den potentielle tyrannen vars gestalt kastar en lång skugga över deras demokratiska ideal.

Nu är det vilddjur som har sans och måtta men människorna har mist förståndet.

Kristofer Steens uppsättning av Shakespeares ”Julius Caesar” är en volym- och känslostark föreställning präglad av revolutionär yra, svart humor och vackra kostymer signerade Behnaz Aram. Det är en storslagen, scenisk värld, tonsatt av black metal och dark ambient, inspirerad av Flugornas herre.

Det förekommer stroboskop och rök i föreställningen.

Spelperiod 28 september – 11 november 2018

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Regissör Kristofer Steen

Ensemble Elin Söderquist, Lola Zackow, Bianca Traum, Olle Jernberg, Arina Katchinskaia, Rasmus Johansson,  André Nilsson samt 2 statister

Kostymdesign Behnaz Aram

Maskdesign Theresia Frisk

Scenografi John Engberg

Ljusdesign Raimo Nyman

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.