Independence Day

En rasande och poetisk föreställning som klipper sönder filmerna, intervjuerna och de kronologiska berättelserna om Aileen.

Köp biljetter
Premiär

2019-11-06

SPELTID

2 tim utan paus

ÅLDER

Ett försök att öppna sig för världen istället för att konsumera den.

I juli 1990 går det ut en varning till alla vita medelålders business-looking män som färdas ensamma på motorvägarna i Florida. Sju män har hittats döda, nakna och brutalt mördade i skogarna längs Highway I-75. Aileen Wuornos, en fattig,hemlös,liftande hora grips för morden. Hon döms till döden. Sex gånger.

Independence Day är en rasande och poetisk föreställning som klipper sönder filmerna, intervjuerna och de kronologiska berättelserna om Aileen. En drömlik vindlande resa på baksidan av marknadsplatsens kulisser. Ett försök att öppna sig för världen istället för att konsumera den.

Nina Jeppsson har under många år slukat de otaliga dokumentärer, böcker och spelfilmer som gjorts om Aileen, där Hollywood-filmen Monster är den mest kända. Vad handlar hennes fascination om? Identifikation? Vrede? Idoldyrkan? En lust att personifiera den lesbiska hämnande horan?

Independence Day är skapad av scenkonstnären och skådespelaren Nina Jeppsson och tonsättaren Kent Olofsson som har samarbetat sedan 2017. Nu senast med den uppmärksammade föreställningen På spaning efter den tid som flytt på Orionteatern i Stockholm.

Independence Day är producerad av Off Highway i samarbete med Teatr Weimar. Med stöd av Kulturrådet.

Spelperiod: 6 november – 22 november 2019

I’d just like to say I’m sailing with the Rock, and I’ll be back like Independence Day, with Jesus, June 6. Just like the movie, big mother ship and all. I’ll be back. 

– Aileen Wuornos sista ord innan hon blir avrättad

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Konstnärligt koncept och på scen Nina Jeppsson, Kent Olofsson

Text, regi, scenografi,skådespeleri Nina Jeppsson

Musik, ljud, musiker Kent Olofsson

Scenografi & rekvisita Cihangir Gültekin

Ljus & video Jörgen Dahlqvist

Foto Per Kristiansen

Kostym Indra Linderoth

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.