Hammarskjölds sista resa

Hammarskjölds sista resa är en berättelse om FN, om demokratin, och till syvende och sist om vad vi väljer att göra av våra liv. Föreställningen är även en skakande thriller som avslutas med frågan: Måste alla goda offras? Varför i så fall?

Köp biljetter
Premiär

2011-02-15

SPELTID

ÅLDER

Måste alla goda offras?

Fredsmuseum och Orionteatern fördjupade sitt samarbete och erbjöd under våren 2011 två föreställningar (Hammarskjölds sista resa & Från utanförskap till entreprenör på 80 minuter) som på olika sätt behandlar hur långt vårt ansvar sträcker sig och vad vi väljer att göra av våra liv. Föreställningarna är skrivna för, och har med stor framgång spelats för, en ung publik och har under sina turnéer initierat fördjupade samtal om frihet, demokrati och moral.

Hammarskjölds sista resa beskriver de dramatiska och gåtfulla omständigheterna kring den flygresa som blev Dag Hammarskjölds sista. Föreställningen, som spelats tidigare på Orionteatern, omarbetades och nyinstuderades under 2010 och fortsatte sedan under 2011. Turnén var både organisatoriskt och ekonomiskt ett samarbete med Fredsmuseum i Uppsala.

Spelperiod: 15 februari – 30 april 2011

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Manus och regi Stina Oscarson

Kostym och scenografi Bente Rolandsdotter

På scen Henrik Bergström, Ellen Norlund

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.