Funeral Folk - Sara Parkman och Maria W Horn

Funeral Folk är Sara Parkmans och Maria W Horns utforskande av dödens musikaliska fenomenologi. Duon spelar på Orionteatern den 13 december 2023.

Köp biljetter
Premiär

2023-12-13

SPELTID

1 tim 30 min

ÅLDER

18 år / 13 år i vuxet sällskap

Presenteras av Luger och Orionteatern

Praktisk info inför ditt besök

Funeral Folk är ett utforskande av dödens musikaliska fenomenologi. Sara Parkman är violinist, sångerska och tonsättare med fokus på svensk folkmusik. Maria W Horn är tonsättare och elektronmusiker som utforskar musikens inneboende spektrala egenskaper.

Funeral Folk är ett musikaliskt möte mellan himmel och jord, där allt från sakrala sånger till hornlåtar, folkmelodier från Ångermanland, dronemusik och black metal får ta plats. Musiken framförs med en sällsam instrumentation bestående av synth och fiol, bas och vevlira, mellotroner och rostiga koskällor. För liveframförandet ansluter Mats Erlandsson på gitarr, sång och cittra.

Funeral Folk är ursprungligen komponerad för Funeral av Mattias Lech och Lisen Ellard, en dansföreställning som utforskar sorgeprocesser och begravningsriter samt dess funktion i en avritualiserad och döende civilisation. Som en del av arbetet med föreställningen Funeral träffade gruppen den karelska gråterskan Pirkko Fihlman för att ta del av hantverket bakom lamentering - sorgesånger. Dessa har traditionellt använts för att kanalisera kollektiv och personlig sorg, samt sjungits vid begravningar för att vägleda den avlidne på sin sista resa.

Facebook-evenemang

Foto Gustaf Broms

***

Det här evenemanget omfattas inte av väskförbud, men Orionteatern uppmanar ändå till att lämna väskan hemma. Alla väskor genomsöks av säkerhetspersonal vid entré.

Dörrarna öppnar 18.30. Garderob mot avgift finns på plats. Orionteaterns bar håller öppet där vi säljer starköl, vin, matiga wraps, snacks och alkoholfritt.

Läs mer inför ditt besök här

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.