Flickan och Pappan

Berättelsen om Flickan och Pappan bygger vidare på den lekfulla relation som uppstod mellan en pappa och hans dotter när de gick på Cirkus Orion tillsammans och blev en del av föreställningen.

Köp biljetter
Premiär

2013-04-05

SPELTID

ÅLDER

Flickan dansade med hästar och jonglörer, Pappan blev den finaste clown, tillsammans fick de inifrån uppleva en värld som de förut bara kunnat ana.

Pappan är sjuk. Han har feber och känner sig matt och kraftlös. När han försöker stiga upp ur sängen mitt i natten blir han sittande på sängkanten. Bara han fick vila en stund till. Tunga tankar mal i huvudet. Han kryper ner under täcket och tre varma filtar men fryser ändå. Så här dåligt har han inte mått sen han var 7 år och cyklade omkull i en oändligt lång backe.

Någonstans ifrån hörs underbar musik, det är som man var i en stor sal, med röster av sjungande barn, solstrålar, regnbågar. I en sky av ljus ser pappan en ängel sväva ner, högt uppifrån svävar hon ner mot sängen där han ligger, han kan knappt andas, vad är det för en ängel? Vad vill hon mig?

Detta är upptakten till berättelsen om Flickan och Pappan, som bygger vidare på den lekfulla relation som uppstod mellan en pappa och hans dotter när de gick på Cirkus Orion tillsammans och blev en del av föreställningen.

När Flickan besöker sin Pappa som är sjuk, är det i högsta grad verkligt, men fantasin och de lekfulla associationer som uppstår emellan dem öppnar upp till andra världar och andra uttryckssätt. Flickan dansade med hästar och jonglörer, Pappan blev den finaste clown, tillsammans fick de inifrån uppleva en värld som de förut bara kunnat ana.

Under tiden Hjälp sökes spelade för vuxna på stora scen, regisserade Lars Rudolfsson barnföreställningen Flickan & Pappan för teaterns lilla scen. Ensemblen bestod av Thomas Roos, Sara Larsson-Fryxell, Oliver Berdino och Suzanne Berdino som alla var med i Orionteaterns föreställning Cirkus Orion 2011.

Föreställningen subventionerades av Stockholms läns landsting och spelades endast dagtid för förskolor och lågstadiet. Med anledning av 30-årsjubiléet kostade biljetterna 30 kr/barn efter subvention och alla föreställningar var slutsålda.

Spelperiod: 5 april – 17 maj 2013

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Regi Lars Rudolfsson

Medverkande Sara Larsson-Fryxell, Thomas Roos, Suzanne Berdino, Oliver Berdino, samt en get, en ponny, två hundar och tre gäss.

Presscitat

»[…]denna oemotståndliga cirkussaga, men i en ny, löst hopfogad berättelse om vardagsmirakel, hjärtevärmande scenmagi och lekande, läkande tröst.«   -SvD

»Det är oavbrutet intressant.”[…]”De får ändå en massa saker sagda som handlar om tillhörighet, omsorg, leklusta, ömhet och livets överraskningar.«  -Expressen

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.