6 Mimare – 6 Levande hästar

6 mimare som under tre år fått sin utbildning på Teaterhögskolan i Stockholm, under ledning av Stanislav Brosowski, mötte 6 frisiska hästar som fått sin utbildning vid Cirkus Arena i Danmark, under ledning av Suzanne Berdino.

Köp biljetter
Premiär

2010-05-01

SPELTID

ÅLDER

Ett studium i konsten att röra sig.

Det var ett studium i konsten att röra sig. Med lust och nyfikenhet möttes de 12 unga artisterna på scenen och försökte lära av varandras erfarenheter, men också skapa något nytt tillsammans.

I ett samarbete med Teaterhögskolan genomfördes nio föreställningar med de sex mimare som gick ut Teaterhögskolans mimlinje våren 2010 och sex frieserhingstar från Cirkus Arena i Danmark. Föreställningen, som hade fria biljetter och gavs 9 gånger den 1 – 9 maj, var mimarnas slutproduktion. Under hela repetitions- och spelperioden bodde hästarna på teatern med sina danska tränare. Det stora publiktrycket gjorde det möjligt att ha nypremiär under hösten för en betalande publik under en längre spelperiod. Föreställningen gavs sålunda även 20 gånger under perioden 1 – 18 september.

Nypremiär 1 september 2010

Spelperiod: 1 maj – 9 maj 2010, 1 september – 18 september 2010

Medverkande

Läs mer om de medverkande.

Regi Lars Rudolfsson

Mimare Tobias Andersson, André Kaliff, Camilla Monsén, Katarina Rodopoulos, Thea Elisabeth Skallevold, Isabell Skarby Hay

Hästtränare Suzanne Berdino

Hästar Astor, Quintos, Suleyman, Joopy, Romeo, Othello

Presscitat

»Mimarnas slutproduktion gör hästlek till skön konst på Orionteatern i Stockholm. «  Gunilla Brodrej, Expressen

»ett vackert och makalöst möte mellan häst och människa.«  Anna Ångström, SVD

»i sin kompromisslösa trohet mot hästens idé säger föreställningen en hel värld om oss själva, och det är ett privilegium att ha fått vara med om den«  Ingrid Waaranperä, DN

No items found.
Vi använder cookies för webbplatsanalys och marknadsföring. Läs mer i vår integritetspolicy.