fbpx

Scenhösten på Orionteatern 170914

Scenhösten på Orionteatern 170914
2017-09-14 Sofia Johansson

Hålet, Bruset och Skvalpet
– scenhösten på Orionteatern

Existentiell humor, ultrarealistisk dockteater och fake news – hösten på Orionteatern heter Hålet, Bruset och Skvalpet. Hålet är en ödesmättad action i glesbygd och skrivs och regisseras av Mattias Fransson från Klungan, som även medverkar. Premiär 13 oktober. En månad senare gästspelar Malmö Dockteater och Erik Holmström med Skvalpet och däremellan har Bruset nypremiär efter att ha setts av över 5000 mellanstadieelever!

Hålet
Den här veckan har Hålets ensemble utökats markant. I veckan föddes tre av de 10–15 kaniner som kommer att ha en upphöjd roll i föreställningen. Stolta föräldrar är Ralf och Gunilla! Hålet är en existentiell humorsaga om ett hål i skogen, okända världar och ondska i glesbygd. Skådespelare utöver Mattias Fransson är Jens Sjögren, Kristiina Viiala, Helena Lindegren och 10–15 kaniner. Premiär 13 oktober.

Skvalpet
Skvalpet är en ultrarealistisk dockteaterföreställning av Erik Holmström som på ett mycket lågmält sätt behandlar teman om makt, idealism, konst och kapitalism. Vi möter fastanställda skådespelare, skyddsombud, praktikanter och föreställningens regissör, tillika arbetsledare Erik Högström. Urpremiären gick av stapeln på Malmö Dockteater den 9 januari 2017 och den gästspelar på Orionteatern 13–22 november. 

Bruset
Fake news? Bruset är en föreställning som får sin publik kritiskt nyfikna på nyheter. Under 2016 spelade Bruset för över 5000 mellanstadieelever. Den lekfulla föreställningen där publiken aktivt deltar och diskuterar med skådespelarna om hur media påverkar oss återvänder till Orionteatern 18 oktober.

Läs mer HÄR
Pressbilder finns HÄR
Presskontakt: Sofia Johansson, 073–673 07 96, sofia.johansson@smallworld.se