fbpx

Qaisar Mahmood, ny styrelsemedlem och en del av Orionteaterns nystart

Qaisar Mahmood, ny styrelsemedlem och en del av Orionteaterns nystart
2021-03-19 Lisa Peterson-Berger

Qaisar Mahmood, ny styrelsemedlem och en del av Orionteaterns nystart

-Qaisars breda intresse för kultur- och samhällsfrågor blir ett självklart tillskott till Orionteatern, med sin historiskt breda och interdisciplinära riktning. Nyfikenheten för de existentiella frågorna i samtiden och kulturens uppgift att blottlägga dessa har vi gemensamt, säger Lars Rudolfsson, ordförande i Orionteaterns stiftelse och en av teaterns grundare

–Pandemin har visat oss med all tydlighet såväl kulturens skörhet och kulturutövarnas utsatthet, som kulturens betydelse för oss människor när vi söker tröst och sammanhang i en osäker tillvaro. Orionteatern befinner sig i ett spännande skede där man har möjlighet att fylla det kulturella och existentiella tomrum som pandemin och den allt snabbare föränderliga tillvaro har blottlagt, säger Qaisar Mahmood.

Qaisar Mahmood har en gedigen erfarenhet av förtroendeuppdrag, bland annat som ledamot i styrelserna på Färgfabriken, myndigheten Ungdomsstyrelsen, bolagsstyrelsen för Kungliga Dramatiska Teatern och insynsrådet för Svenska Institutet och har jobbat över 20 år inom offentlig sektorn i olika roller bl.a. som avdelningschef. Han är specialist inom statlig förvaltningspolitik och för närvarande managementkonsult samt en aktiv samhällsdebattör i dagspolitiken. Qaisar är författare till Jakten på svenskheten (Natur och Kultur 2012) och Den besvärliga mångfalden (Fri Tanke 2019)

-Vi är mycket glada för att Qaisar blir en del av Orionteaterns omstart och väg framåt. Med en gedigen grund både i mångfaldsarbete, där en modern organisation behöver kunskap på insidan idag, och i förändringsarbete, så kommer hans närvaro att betyda mycket för Orionteaterns fortsatta arbete efter Corona, säger Helena Hammarskiöld, nytillträdd VD på Orionteatern.

Qaisar Mahmood blir ny medlem i Orionteaterns styrelse, från och med april 2021.

– Jag ser fram emot att i rollen som styrelseledamot bidra till att Orionteatern även i framtiden kan vara en plats där konstnärliga uttryck och kulturella samtal möjliggör ett samhälle som håller ihop, säger Qaisar Mahmood.

Orionteaterns styrelsen består i övrigt av: Carina Brorman, Ingela Malmberg, Lars Rudolfsson och Eva Schöld

Presskontakt
Lisa Peterson-Berger
Kommunikatör/pressansvarig
Lisa@orionteatern.se
Tel: 073-180 46 21

Pressbild: https://orionteatern.se/press/