fbpx

Nypremiär av Kuckel 2

Nypremiär av Kuckel 2
2021-10-19 Denita Björnsrud

På torsdag slår Orionteatern upp dörrarna till nypremiären av Alexander Ekmans Kuckel 2. Föreställningen, som uruppfördes i februari 2020, visades bara några gånger innan kulturlivet släcktes ner av coronapandemin, men hann få ett strålande mottagande. Inför nypremiären har Ekman bearbetat och uppdaterat föreställningen, vi ser nu fram emot resultatet: Kuckel 2.

Under pandemin tog Alexander sig tid att reflektera över vilka förändringar som kunde göras i hans existerande verk Kuckel. Resultatet av arbetet är den nya versionen Kuckel 2 där vi fortsatt får följa de fem karaktärernas manipulationer med varandra och se deras kamp för att förhindra  att deras inre hemligheter inte ska avslöjas.

Jag älskar att arbeta om mina verk, den första versionen av ett verk är ofta lite otydlig. När man lämnar verket en stund förstår man ofta vad som ska bort och vad som ska läggas till.” säger Alexander Ekman, koreograf.

I Kuckel 2 finns en dubbel botten och varje enskild situation kan vara ett kuckel. Men den är också något större, en föreställning där publiken får uppleva en värld utan gränser för vad som kan ske.

”Efter att ha gjort verk på stora scener i 15 år behöver jag skapa i ett mindre sammanhang för att utvecklas och experimentera, uppleva ett mer intimt möte med publiken. Göra ett stycke med få roller i en mindre lokal. Orionteatern är perfekt för detta. Jag älskar platsen med dess råhet och enkelhet. Att skapa ett verk här innebär en chans att få skapa med lösare tyglar och ta större risker.” säger Alexander Ekman, koreograf.

Alexander Ekman är känd för sina stora, visuella och folkrika uppsättningar på de stora operahusen runt om i världen. När han intar Orionteaterns råa scenrum, är det med en lust att experimentera och utvecklas. Med en handfull utvalda dansare, både svenska och internationella, utforskar han ämnet manipulation i detta nya verk skapat exklusivt för Orionteatern.

Kuckel 2 får nypremiär den 21 oktober och spelar till och med 28 november.

Regi och koreografi: Alexander Ekman
Koncept och dramaturgi: Carina Nildalen
Scenografi: John Engberg
Video: Johannes Ferm Winkler
Ljus: Alexander Ekman, Raimo Nyman, Marta Khomenko
Mask: Linda Sandberg
Kostym: Lena Lindgren, Hanna Rönnbäck, Alexander Ekman, Maria Lundqvist

Medverkande: 
Charlotta Öfverholm, Jesse Kovarsky, Matteo Carvone, Oscar Salomonsson, Yvan Auzely

Age on stage 65+
Dansaren och koreografen Charlotta Öfverholm som medverkar i Kuckel 2 är dessutom aktuell med sin workshop Age on stage 65+ på Orionteatern. Workshopen riktar sig till personer i åldrarna 65+ och kräver inga förkunskaper inom dans. Charlotta har skapat en unik metod av att jobba med rörelse och kreativitet, oavsett ålder och vem du är. Workshopen handlar om att undersöka rörelsen i sin egen kropp och hur vi kan uttrycka oss genom den. Workshopen hålls mellan 2–23 november. Biljetter finns att boka på www.orionteatern.se 

Pressbilder finns på: www.orionteatern.se/press

Pressförfrågningar och recensionsbokningar 
Johanna Nordin, mail@johannanordin.se