fbpx

Kuckel PM191022

Kuckel PM191022
2019-10-22 Lisa Peterson-Berger

Alexander Ekman aktuell med nytt verk på Orionteatern.
Kuckel har premiär i februari 2020.

Alexander Ekman är känd för sina stora, visuella och folkrika uppsättningar på de stora operahusen runt om i världen. När han nu intar Orionteaterns råa scenrum, är det med en lust att experimentera och utvecklas. Med en handfull utvalda dansare, både svenska och internationella, utforskar han ämnet manipulation i ett nytt verk skapat exklusivt för Orionteatern. 

Efter att ha gjort verk på stora scener i 15 år behöver jag skapa i ett mindre sammanhang för att utvecklas och experimentera, uppleva ett mer intimt möte med publiken. Göra ett stycke med få roller i en mindre lokal. Orionteatern är perfekt för detta. Jag älskar platsen med dess råhet och enkelhet. Att skapa ett verk här innebär en chans att få skapa med lösare tyglar och ta större risker.  Det ska bli otroligt spännande att se vart det leder till, ” säger Alexander Ekman.

I Alexander Ekmans Kuckel finns det en dubbelbotten där varje enskild situation kan vara ett kuckel. Men det är även något större där publiken får möjlighet att vara med i en värld där det inte finns några gränser för vad som kan ske.

Vad gör vi egentligen emot vår vilja? Vad sker utan att vi ser och förstår? Är vi kucklade nu?

Orionteaterns chef och konstnärliga ledare Sally Palmquist Procopé  är mycket glad över samarbetet: “Orionteatern som scen kräver stora uttryck och modiga konstnärer och därför ställde jag frågan till Alexander Ekman som jag tycker har en unik förmåga att med fantasi och humor ta sig an det visuella. Det var en ren lyckoträff att han hade gått i tankar om att skapa för en mindre scen och att frågan kom rätt i tiden. Orionteatern ska vara en plats där etablerade konstnärer får utrymme att experimentera och vi på teatern ser mycket fram emot processen att ta fram verket tillsammans.

Medverkande:
Alexander Ekman, Jesse Kovarsky, Matteo Carvone, Oscar Salomonsson, Charlotta Öfverholm och Yvan Auzely

Koncept och Koreografi: Alexander Ekman
Dramaturg: Carina Nildalen
Scenografi: John Engberg
Kostymdesign: Lena Lindgren
Ljusdesign: Raimo Nyman
Maskdesign: Linda Sandberg

Biljettsläpp 30 oktober 2019

Presskontakt 
Lisa Peterson-Berger
lisa@orionteatern.se
073-180 46 21