fbpx

Konstnärlig ledare till Orionteatern

Konstnärlig ledare till Orionteatern
2022-02-15 Christopher Backholm

KONSTNÄRLIG LEDARE TILL ORIONTEATERN

 

OM ARBETSPLATSEN. Orionteatern är ett hus för formstark experimenterande scenkonst, belägen i en verkstadsbyggnad från 1929. Här får scenkonstens olika komponenter breda ut sig och ta plats.

Det råa oömma rummet bjuder in till att arbeta på ett sätt som inget annat teaterhus tillåter. Asfaltgolvet, akustiken, den stora rymden och den sakrala känslan i scenrummet gör Orionteatern till en plats för de stora uttrycken.

VAD KAN ORIONTEATERN ERBJUDA DIG? Orionteatern är en spännande, ansvarstagande och framåtblickande arbetsplats. En levande mötesplats och en experimenterande arena i en växande del av staden. Vad det kommer att betyda för teatern och för vår publik, kommer du att få vrida och vända på tillsammans med oss. Du blir del av en mindre, snabbrörlig och kollektiv arbetsplats, där vi arbetar nära varandra och i nära samtal.

Du kommer som konstnärlig ledare att selektera och utveckla Orionteaterns scenkonst och det publika mötet, där det gränsöverskridande och det visuella alltid fått ta stor plats. Där nya format uppstår i mötet med andra discipliner, leder du lyhört arbetet med medarbetare och samarbetspartner. Du har ett intresse för processen i sig, utifrån skilda förutsättningar.

OM TJÄNSTEN. Anställningsformen är ett förordnande på 4 år och på 50% av heltid, med tillträde efter överenskommelse. Konstnärlig ledare har delat ledarskap med Orionteaterns VD.

DETTA SÖKER VI HOS DIG. För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledande befattning inom konstnärlig verksamhet samt att du är väl insatt i processer och arbetssätt. Som yrkesperson har du en stark konstnärlig vision och är intresserad av det som uppstår i mötet mellan olika discipliner.

Du får lust av att arbeta både strategiskt och operativt och är intresserad av att utveckla verksamheten. Du behöver i din roll även vara intresserad av att utveckla relationen till publiken med nya format, röster och startpunkter, med mod att prova nytt och därmed våga misslyckas.

Som ledare är du tydlig, bra på att kommunicera samt skapar delaktighet från dina medarbetare och tillvaratar deras kompetens. Du drivs av och skapar arbetsglädje, för ett hållbart arbetsklimat på teatern.

MERITERANDE: Minst två års arbetslivserfarenhet som konstnärlig ledare eller arbetsledare inom scenkonst, samt högskoleutbildning inom scenkonstområdet eller likvärdigt. Intresse för såväl det strategiska som det operativa. God kunskap om teaterns processer. Goda kunskaper i engelska.

 

KONTAKTPERSONER

Helena Hammarskiöld, VD helena@orionteatern.se

Carina Brorman, Styrelseordförande carina.brorman@cbconsulting.se

 

Ladda ned som PDF: Konstnärlig ledare till Orionteatern