fbpx

Helena Hammarskiöld blir ny vd för Orionteatern

Helena Hammarskiöld blir ny vd för Orionteatern
2020-11-12 Lisa Peterson-Berger

Helena Hammarskiöld blir ny vd för Orionteatern

Från 2021 blir Helena Hammarskiöld (f.d. Seth) vd för Orionteatern i Stockholm. Hon kommer därmed att dela ledarskapet med nuvarande vd:n och konstnärliga ledaren Sally Palmqvist Procopé som samtidigt övergår till rollen som konstnärlig chef.Helena Hammarskiöld kommer senast från Dramaten där hon startat och drivit Dramaten& under 10 års tid med fokus på nyskapande scenkonst utanför den ordinarie repertoaren.

– Jag känner en stor lust över att komma till Orionteatern och att få bidra till det utforskande arbetet tillsammans med Sally. Det delade ledarskapet öppnar upp för helt nya möjligheter att skapa och verka utifrån den starka och tydliga riktning som redan finns etablerad på teatern, säger Helena Hammarskiöld.

Helena Hammarskiöld kommer att tillträda i februari 2021. I det nya uppdraget ryms en vision om att bygga vidare på Orionteaterns historia som en av de ledande fria teatrarna i Sverige.

– Jag och hela styrelsen är otroligt glada och stolta över att kunna presentera Helena som Orionteaterns nya vd. Hon kommer med mycket värdefull kunskap och erfarenheter kring hur man arbetar med utforskande verksamheter som bygger på samverkan med externa partners och alternativ finansiering. Med Helena och Sally som ledningsteam kan vi nu lägga en långsiktig riktning för Orionteatern där den formstarka och experimenterande scenkonsten fortsatt ska vara i fokus, säger Carina Brorman, styrelseordförande för Orionteatern.

Sally Palmqvist Procopé kommenterar den nya tillsättningen så här:
– Det har varit en önskan från min sida att få fokusera på det konstnärliga arbetet och jag ser det som ett led i Orionteaterns utveckling att dela ledarskapet. Helena har ett nytänkande kring samverkan och ett brinnande engagemang för att skapa nya förutsättningar för scenkonst. Det ska bli så spännande att få gå in i detta arbete i gemenskap med Helena, säger Sally Palmqvist Procopé