fbpx

Frida Hyvönen gör dramatiserad konsert på Orionteatern

Frida Hyvönen gör dramatiserad konsert på Orionteatern
2021-06-02 Lisa Peterson-Berger

Frida Hyvönen gör dramatiserad konsert på Orionteatern

Den 16, 17 och 18 september intar historieberättaren och sångerskan Frida Hyvönen stora scenen på Orionteatern med en dramatiserad konsert om allt från kärleken till döden. Performance Concert: Frida Hyvönen är baserad på Fridas senaste album Dream of Independence har tagits fram tillsammans med Sally Palmquist Procopé, konstnärlig chef på Orionteatern.  Biljetter släpps torsdag 3 juni kl.13.00.
Orionteatern släpper endast upp ett fåtal platser på grund av restriktionerna men hoppas på att kunna släppa upp fler inom kort.

– Jag ser fram emot kliva in i Orionteaterns fantastiska atmosfär och slå läger där med mitt band. Säger Frida Hyvönen

Formatet Performance Concert är ett möte mellan musiken och teatern. I ett undersökande arbete mellan artist och regissör används teaterns verktyg för att skapa helt nya konsertupplevelser.

– Orionteatern är ett hus för stora uttryck, ett starkt bildberättande och formexperiment. Det ska bli så spännande att se hur det sceniska mötet med Fridas musik tar sig uttryck!
Säger Sally Palmquist Procopé, konstnärlig chef på Orionteatern

Frida Hyvönen albumdebuterade 2005 med ”Until Death Comes”. Hon har släppt sju album och 2016 vann hon inte mindre än två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. Hennes senaste album Dream of Independence släpptes i mars 2021.

I samarbete med Luger

Pressförfrågningar
Ebba Lindqvist
Brev@ebbalindqvist.se

Pressbiljetter
Lisa Peterson-Berger
press@orionteatern.se