fbpx

Det nya riket PM 181017

Det nya riket PM 181017
2018-10-17 Lisa Peterson-Berger

Hyllad dockteater för vuxna kommer nu till Stockholm och Orionteatern.

Nu släpps biljetterna till föreställningen Det nya Riket som har Stockholmspremiär på Orionteatern den 28:e november. För regin står Erik Holmström, som nyligen mottog Kvällspostens Thaliapris för arbetet med föreställningen.

– Det känns väldigt roligt och helt logiskt att föreställningen spelas just på Orionteatern. Vi är tre teatrar som ligger bakom Det nya riket – Lumor, Malmö Dockteater och Folkteatern Gävleborg. Och alla har vi starka kopplingar till Orion genom tidigare samarbeten och gästspel. Jag har själv arbetat på teatern och föreställningen kommer att passa helt perfekt på den intima Lilla scen, säger Erik Holmström.

Det Nya Riket är en dockteaterföreställning för vuxna som bygger på dokumentärt material, där femton dockor och tre dockspelare levandegör vår paradoxala samtid. Genom boxningsträningar och medborgarmöten, telefonsamtal och familjemiddagar, terapisessioner och intervjuer får vi möta ett brokigt persongalleri från geografiskt, socialt och ekonomiskt skilda delar av Sverige. Författaren själv, Tove, ingår i denna skara.  Utrustad med block, penna och dold mikrofon blir hon vittne till hur globaliseringens krafter och konflikter får konsekvenser som märks direkt utanför hennes dörr. Det är upp till var och en att ta ställning, agera, rädda världen eller rädda sig själv.

Det Nya Riket är ett konstnärligt samarbete mellan Lumor, Malmö Dockteater och Folkteatern Gävleborg.

Stockholmspremiär på Orionteatern 28 november 2018

Presskontakt:
Lisa Peterson-Berger
Lisa@orionteatern.se
070-2789017