fbpx

Britta Perssons låtar kommer till liv i skogen på Orionteatern

Britta Perssons låtar kommer till liv i skogen på Orionteatern
2022-03-31 Christopher Backholm

I maj gör Britta Persson tre spelningar för barn och vuxna i skogen på Orionteatern. Bland tio meter höga träd får låtar från skivan “Folk – Dikt och toner om personer” en ny scenisk dimension. Under konserten FOLK PÅ JORDEN får vi dessutom ta del av helt nyskrivet material och lära oss ta hand om naturen.

Biljetter: Folk på jorden

Den 13, 14 och 15 maj intar Britta Persson stora scenen på Orionteatern med FOLK PÅ JORDEN — tre spelningar på gränsen mellan konsert och scenkonst. Tillsammans med sitt band bestående av Lina Högström, Nino Keller och Johannes Borgström framför hon en blandning av publikfavoriter och nyskrivna låtar.

— Det är en drömscen och en perfekt miljö för dom nya bitarna att testa sina vingar i. Vi ska ge publiken nåt stort, nåt rent, nåt fort och nåt lent, säger Britta Persson.

I den naturtrogna scenskogen jobbar bandet tillsammans med Orionteaterns kreativa team för att skapa nya upplevelser för barn och deras vuxna i gränslandet mellan musik och scenkonst.

Scenkonst för barn har alltid varit en stor och viktig del av Orionteaterns verksamhet. Likaså utforskandet av gränsland mellan olika konstformer. Så nu, med 1900 och Frida Hyvönens visuella konserter i ryggen är vi äntligen redo att bjuda in den yngre publiken till en annorlunda konsertupplevelse. I skogen. På teatern. Så otroligt kul, säger Sally Palmquist Procopé, regiöga för spelningarna.

I samband med spelningarna arrangeras även naturvårdspyssel med Naturskyddsverket, där barn får lära sig att ta hand om träden och den omkringliggande naturen.

Vårens skogstema på Orionteatern kopplar vi även till hållbarhet, så det känns självklart att återanvända den fantastiska scenograferade skogen från Det vilda, i både Amasons konsert och barnkonserterna med Britta Persson. Att kunna erbjuda barn ett möte med skog och djur på teatern känns underbart. Samtidigt får de ett närperspektiv på naturfrågor tillsammans med Naturskyddsverket i pysslet efteråt, så det blir en hållbarhet både i ämnet vi lyfter och hur vi arbetar, säger Helena Hammarskiöld, VD och tf konstnärlig ledare på Orionteatern.

Biljetter släpps idag torsdag 31 mars på orionteatern.se.

Foto: Märta Thisner

Orionteatern är ett hus för formstark experimenterande scenkonst. Här får scenkonstens olika delar bre ut sig och ta plats i den gamla verkstadsbyggnaden från 1929 på Katarina Bangata 77.

Pressbilder: https://orionteatern.se/press/
Mer info: Christopher Backholm — christopher@orionteatern.se