fbpx

Thåström – Dom som skiner

Thåström – Dom som skiner

Joakim Thåström gör ett efterlängtat återbesök på Orionteatern, där Imperiets klassiska och smått mytomspunna spelningar tog plats 1985.

Spelar 11,12,13 och 15, 16, 17 december 2022.

Dörrar öppnar: 18.30
På scen:
20.00
Ca 2 tim, utan paus.

Biljettpris 750 kr (endast stående publik).

Serviceavgift tillkommer. Åldersgräns 13 år (i vuxet sällskap). Rullstolsplats bokas via mail till info@orionteatern.se.

Publikinfo inför Thåström på Orionteatern

OBS: vid högt tryck fungerar orionteatern.se dåligt (ny hemsida inom kort).

Därför släpper vi även biljetterna och mer information via Orionteaterns nyhetsbrev:

Prenumerera på Orionteaterns nyhetsbrev.

Presenteras av Orionteatern och Luger.

Våren 2022 tillhörde Thåström. 18 konserter. 18 oförglömliga kvällar där de utsålda svenska arenorna nästan imploderade av nervig urladdning och elektrisk livskraft.

Och alla var eniga: Thåström är något av det bästa man kan se på en svensk scen. Med sin absoluta närvaro slösade han inte bort en enda stavelse, accent eller betoning när han besjöng det lilla och det stora till det nya bandets tålmodigt, följsamma larmande.

Men Thåström skulle inte vara Thåström om han inte fortsatte överraska. I höst kommer han därför att byta de stora arenorna till de intima klubbarna. Lokalerna som valts är Tivoli i Helsingborg, Vulkan i Oslo, Pustervik i Göteborg, och Orionteatern i Stockholm – den sistnämnda blir ett efterlängtat återbesök då Imperiets klassiska SVT-inspelning spelades in där.

Hur urladdningen som knappt fick plats i de luftiga arenorna ska inhysas i de trånga, svettiga klubbarna återstår att se, men att detta är en unik möjlighet att se Thåström på ett sätt vi inte kunnat på mycket länge står klart.

Tio studioalbum har det blivit genom åren. Tio distinkta, singulära och fullständigt oumbärliga album. Det senaste i raden, den intima ’Dom som skiner’ (2021), är inget undantag. I stället för de senaste årens industriella blues klär Thåström här sina mångbottnade vardagsbetraktelser i en elektronisk skrud utan att för ett ögonblick tappa bort känslan av nödvändighet.

0000