fbpx

Performance concert: Frida Hyvönen

Performance concert: Frida Hyvönen

En mötesplats, en skog, en konsert. I september tar historieberättaren och sångerskan Frida Hyvönen plats på Orionteaterns stora scen i en scenisk konsert om tiden, barndomen, döden, åldrandet och kärleken. Föreställningen är baserad på Fridas senaste album Dream of Independence och har tagits fram tillsammans med Sally Palmquist Procopé, konstnärlig chef på Orionteatern.

Frida Hyvönen albumdebuterade 2005 med ”Until Death Comes”. Hon har släppt sju album och 2016 vann hon inte mindre än två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. Hennes senaste album Dream of Independence släpptes i mars 2021.

Formatet Performance Concert är ett möte mellan musiken och teatern. I ett undersökande arbete mellan artist och regissör används teaterns verktyg för att skapa helt nya konsertupplevelser.

”Frida Hyvönen sjunger som ingen annan om allt från att vara tonårsförälskad som fullvuxen, amning, tankar inför klimakteriet och en enkel sallad på ett tåg på väg till en begravning.”
Göteborgs-Posten om Dream of Independence

”Frida Hyvönen lyckas som få andra skapa kompositioner som tycks flyta ovanpå både genrer och strömningar. Pianot, rösten, texten. Det behövs inte mycket mer.” 
DN om Dream of Independence

 

 

I samarbete med Luger

Premiär 16 september 2021

Spelperiod: 16 september–18 september 2021

Biljettpris: 475 kr
Det tillkommer en serviceavgift på 25 kr per bokning

Rullstolsplats bokas via mail till
info@orionteatern.se

På scen
Frida Hyvönen, sång och piano

Regi: Sally Palmqvist Procopé
Scenografi: Mats Sahlström
Ljus: Raimo Nyman

Fotograf: Per Kristiansen
Videoscenograf: Johannes Ferm Winkler

Information till biljettköpare
Avbokning med återbetalning (minus serviceavgift) ska ske senast 48h innan föreställningen start. Kontakta Tickster om du behöver avboka support@tickster.com eller 0771-47 70 70

Vi kommer att öppna teatern endast 30 minuter innan föreställning och släpper in direkt i salongen för att minska trängsel. Biljetterna kollas vid ingången till teatern. Efter föreställningen har du möjlighet att lämna via flera utgångar, bland annat direkt från salongen. Vi följer rådande rekommendationer vid tiden för ditt besök och kommunicerar eventuella ändringar eller ytterligare information här och via e-post.

Vi ber er att hålla avstånd, tvätta händerna, följ våra publikvärdars anvisningar på plats – och stanna hemma om du har symptom. Hör gärna av er till info@orionteatern.se om ni har ytterligare frågor kring ert besök så att vi kan ge alla en så trygg och inspirerande upplevelse som möjligt.

Video: Per Kristiansen

Spelschema

0000