fbpx

Monster & Gudar

monster & gudar

en familjeföreställning från 7 år

I en spektakulär scenografi av vidsträckt hav, öar, berg och underjord får vi möta fyra som lekfullt går in och ut ur de grekiska myterna. En fantasivärld bebodd av såväl monster som gudar. Och så vanliga människor.

Gudarna och titanerna skapar världen ur kaos och blåser liv i människan som tar sina första, stapplande steg. Perseus och Ikaros ger sig ut i vida världen på farliga äventyr. Midas  retar de mäktiga gudarna med sin dumhet och får ett passande straff.  Och under Orionteatern öppnar sig vägen till Hades, de dödas rike…

Regissör Sally Palmquist Procopé, scenograf Mats Sahlström, ljuddesigner Stefan Johansson och ljusdesigner Raimo Nyman har samverkat kring flera produktioner på Orionteatern och på Dramaten. De står bakom Dramatensuccéerna Hans & Greta och teaterkonserten Kärleken kommer att skilja oss åt  och på Orionteatern gjorde de bland annat publiksuccén Loranga tillsammans. Kostym- och maskdesign står Matilda Hyttsten för som senast gjorde kostym till den hyllade Omfamningar på Galeasen.

Merverkande i Monster & Gudar: Karin Bengtsson, Janna Granström, Olle Jernberg och Angela Wand.

 

Premiär 9 mars 2018

Spelperiod: 9 mars – 29 april 2018

 

pressklipp

…en hyllning till leken där de eviga berättelserna lustfyllt vevas i gång på nytt, här finns ett finstämt existentiellt allvar.
DN Anna Håkansson

…estetiskt och skojigt… scenografen Mats Sahlström har skapat en helt fantastisk värld av vatten…Palmquist Procopé har en fantastisk fingertoppskänsla… ensemblen har absolut gehör.
…allt infogas sömlöst in i poesin och magin…kusligt vackert och laddat.
Expressen Maria Edström

Samspelt och vackert…Orionteatern upphör aldrig att fascinera med sina sceniska tilltag……bedårande trulig Karin Bengtsson…Olle Jernberg gör sin Perseus till en obstinat pojkhjälte på gränsen till vuxenskap och Janna Granström är ett under av duglighet och storasysterskap. …Angela Wand seglar skönt och fritt som Ikaros på flykt undan vuxenvärldens idiotier.
Aftonbladet Cecilia Djurberg

Mello och mytologi i infallsrik storsatsningUppsättningens styrka är just hur den behåller en fot i antikens Grekland, samtidigt som en vardagslunk med fika, plastföräldrar och smågräl gestaltas.
SvD Ylva Lagercrantz Spindler

 

Ensemble

Karin Bengtsson

spelar Zeus, Daidalos, Perseus styvpappa och en av Graierna

Läs mer om Karin

Karin har arbetat som skådespelare sedan 2009 då hon gick ut Teaterhögskolan i Göteborg.
På Orionteatern har hon tidigare bl a spelat Orfeus i uppsättningen med samma namn. Tillsammans med gruppen HiArt arbetade hon 2016 fram föreställningen Peptalk för Sverige, inspirerad av Pia Sundhage för hon också spelade Pia/Karin.
Senast var hon också aktuell i föreställningen Maken på Riksteatern.

Olle Jernberg

spelar Prometheus, Perseus och Kung Midas

Läs mer om Olle

Olle är gick ut Teaterhögskolan i Stockholm 2010. Han har tidigare synts på Orionteatern i föreställningarna ’Bruset’ och ’Orfeus’. Olle har också jobbat på Dramaten, där han bland annat spelade rollen som Döden i ’Anden, Döden och tulpanen’, samt på teatrar som Stockholms Stadsteater, Ungatur och Strindbergs Intima Teater.

På film och TV har Olle medverkat i bland annat ’Arne Dahl: Dödsmässa’, ’Syrror’, ’Maria Wern’ och nya serien ’Ingen utan skuld’.

Olle är också regissör och har arbetat på teatrar i hela Sverige. Bland annat Uppsala Stadsteater, Teater Brunnsgatan Fyra och Västerbottensteatern.

Olle var med och startade teatergruppen Ungatur och var gruppens konstnärliga ledare mellan 2008 och 2010.

Janna Granström

spelar Athena, Perseus mamma och en av Graierna

Läs mer om Janna

The toggle content goes here, click the edit button to change this text.

Angela Wand

spelar den första människan, Ikaros, Medusa, Poseidon, Cyklopen och en av Graierna

Läs mer om Angela

Angela Wand är scenkonstnär, skådespelare, comedienne, clown, varieté- och cirkusartist ursprungligen från Pleasant Hill i Kalifornien.  Angela har arbetat i 20 år på scen i Sverige och i världen. Senaste 3 år har hon setts som Woland i alla 3 delar av den interaktiva teaterupplevelsen “Satans Demokrati”, samt spelat sin solo föreställning “Wounded Animals”.  Angela har skapat och turnerat föreställningar med Ruby Rose Productions, samt samarbetat med kompanier som Cirkus Cirkör, Clowner utan Gränser, Stockholms Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Joe Labero, Lena Philipsson m.m.

 

Konstnärligt team

Sally Palmquist Procopé

regissör & teaterchef

Läs mer om Sally

Sally Palmquist Procopé är teaterchef på Orionteatern sedan 2016.
Hon har tidigare arbetat på bland annat UngaTur, Turteatern, Dramaten, Kungliga operan och unga Radioteatern.
Tidigare föreställningar på Orionteatern är Orfeus, Loranga och Bruset

Mats Sahlström

scenografi

Läs mer om Mats

Mats Sahlström är frilansande scenograf, attributmakare och illustratör med ateljé på Orionteatern. På Orionteatern har han gjort scenografier till Orfeus, Loranga och Bruset, alla i regi av Sally Palmquist Procopé. Mats scenografier har synts på bland annat Dramaten och Turteatern men även i en hel del filmer och musikvideos.

Stefan Johansson

komposition & ljuddesign

Läs mer om Stefan

Stefan Johansson är frilansande kompositör och ljuddesigner. Har de senaste 13 åren arbetat med musik i olika form av scenkonst och har under dessa år medverkat i drygt 80 olika produktioner. De uppdragsgivare som han ofta återkommer till är Dramaten, Malmö Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Radioteatern och Riksteateret (no). Han har också arbetat vid vissa fria grupper som Teater Galeasen och Turteatern. På Orionteatern har han tidigare skrivit musik till Orfeus, Loranga och Bruset.

 

Några föreställningar Stefan medverkat i är “Kärleken kommer skilja oss åt” på Dramaten, “Orfeus” på Orionteatern, “Liv Strömqvist tänker på dig” på Dramaten och “Vad gör vi här?” på Malmö Stadsteater. Senast kunde man höra hans musik i “Här kommer alla känslorna på en och samma gång” på Dramaten och “Omfamningar” På Teater GaleasenThe toggle content goes here, click the edit button to change this text.

Matilda Hyttsten

kostym- & maskdesign

Läs mer om Matilda

Matilda Hyttsten har Master of fine arts från Konstfack och en kandidat i kostymdesign från Stockholms dramatiska högskola.

Föreställningar i urval:

Galeasen: Flyktdjur 2016, HAMLET 2017, Omfamningar 2017

Unga Klara 2017,

Gävle folkteater Änglaspel 2017

Tribunalen Prinsessa av Burgund gästspel

Teaterbiennalen, STDH skådespeleri avgångsklass, Rövare, med Jens Ohlin 2017

Riksteatern/östgöta teatern , Bra människor

Riksteatern/koreograf Björn Säfsten 2018

Raimo Nyman

ljusdesign

Läs mer om Raimo

Raimo Nyman är fast anställd ljusdesigner på Orionteatern. Han har arbetat i konstnärligt team med Sally Palmquist Procopé, Mats Sahlström och Stefan Johansson både på Orionteatern och på Dramaten i produktionerna Loranga, Orfeus, Kärleken kommer att skilja oss åt och Hans & Greta.

Andra produktioner som Raimo har ljussatt är bland andra

Gynoides (Orionteatern 2016)

Arise Amazons! (Orionteatern 2017)

Rannsakningen (samarbete Dramaten & Orionteatern 2016/2017)

samt många gästspel på teatern och frilansuppdrag.

0000