fbpx

Min totala njutning

Min totala njutning

Orionteatern huserar verket Min totala njutning av Lilith Performance Studio som en del av Scenkonstbiennalen 2023.

Lokalen är klädd från golv till tak med fem ton mjöl och en enorm deg blir rekvisitan som binder samman de 25 aktörerna. Degen luktar, kramas, knådas, överlämnas och följer med hem, fastklibbad under skorna.

Spelar 1-4 juni 2023, som en del av Scenkonstbiennalen 2023.

Performance under Scenkonstbiennalen

På initiativ av konstnärsduon LILITH (Elin Lundgren & Petter Pettersson) fick poeten Daniel Mårs i uppdrag att skriva fram ett poetiskt universum som skulle ligga till grund för en storskalig performance. I ett nära samarbete har de poetiska byggstenarna fått diktera platsens gestaltning, körstycken, operasolon och de medverkandes koreografier. Resultatet blev totalperformancen och diktsamlingen Min totala njutning som nu visas på Orionteatern under Scenkonstbiennalen 2023.

“Min totala njutning är ett tillstånd i glappet mellan ett före och ett efter krisen eller extasen. Individens begär efter förödelse och pånyttfödelse undersöks i relation till kollektivets behov av rituell intimitet och omsorg. Likt ett svedjebruk har allt det gamla bränts för att komma åt något nytt.

Vi rör oss varsamt i skrevorna mellan erotiska drömmar och sönderfallande verklighet. Det undermedvetna har tagit formen av en ny natur, ett kargt bergslandskap som kladdar fast under fotsulorna. En grupp människor hanterar ofrivilligt den levande organismens olika stadier av transformation. Med ett outsinligt begär mässar kören om förlösningen i den totala njutningen. Händelser och temporaliteter utspelar sig sida vid sida, omlott och utan tid.”

 

“Det är vackert, läskigt, totalt njutbart och oförglömligt”

0000