fbpx

Loney dear

Konserterna är inställda

Loney dear

Loney Dear är sångaren, låtskrivaren tillika månginstrumentalisten Emil Svanängens egenartade musikprojekt – där klassiskt låtskrivande möter komplexa produktioner, lika vidöppet upplyftande som känsliga och hjärtekrossande.

När han nu intar Orionteatern med en serie konsertkvällar gör han det tillsammans med musik från sitt kommande nyskrivna album.

Han har utnämnts till ”Europas svar på Brian Wilson” av självaste Peter Gabriel och beskrivits som ”en av de mest upplyftande, inspirerande och helande röster du nånsin kommer att få höra” av The Sunday Times.

Själv har Emil, sedan debuten 2003 nu nått en punkt i karriären där nyfikenheten intagit platsen som ensam ledstjärna.

”Jag har lärt mig hur avslappnad jag kan vara till mitt skapande. Jag försöker numera låta lättjan styra när jag skriver.” säger Emil.

De senaste åren har Loney dear sökt sig mot unika sätt att genomföra konserter på, senast tillsammans med Svenska Kammarorkestern på Konserthuset i Örebro. Och siktet är nu inställt på Orionteatern där Loney dear ämnar förvandla rummet till ett med sin egna värld:

”Att spela på Orionteatern är helt objektivt sett det roligaste jag kan tänka mig att göra. Vi ska skapa någonting här som håller och som bär. Vi gör konst, och det är ingen servicemaskin. Det enda vi säljer är en närvaro.”

 

Spelperiod april 2021

Information till er som hade biljett till de inställda konserterna i oktober 2020.
Alla ni med biljett till konserterna i oktober 2020 kommer att flyttas till de nya datumen i april 2021 om ni så önskar. Vi hör av oss via mail med mer info.

Spelschema

  • Nothing to show.

0000