Lediga jobb

Orionteatern söker en kreativ kommunikatör

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kommunikatör med ansvar för lanseringsarbete av gränsöverskridande scenkonst och andra innovativa events.  Att maximera effekt genom samarbeten och nätverk är en självklarhet för dig. Du gillar relationsskapande aktiviteter – om det så är på sociala media, under en middag eller annat långsiktigt communitybygge.

På Orionteatern är du en kommunikatör och publikstrateg med fokus mot vår publik och att ständigt vidareutveckla teaterns relation med den. Kommunikatören är länken mellan den konstnärliga verksamheten och publiken och har därmed en mycket viktig roll på teatern.

I arbetet ingår strategiskt publikarbete genom exempelvis målgruppsanalyser, kampanjplanering, marknadsföring samt att utveckla Orionteaterns profil och varumärke. Kommunikationsavdelningens arbete utförs i samspel med konstnärlig ledning, oftast regissörer, och arbetet kräver flexibilitet, lyhördhet och inte minst en stor kärlek till scenkonsten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kommunikatören ska aktivt medverka i att uppfylla Orionteaterns övergripande målsättning.
 • Kommunikatören ska vara drivande, självgående och effektiv gällande lanseringsarbete, inklusive fotografering och konceptutveckling för scenproduktion och events.
 • Kommunikatören kan driva utveckling av communityarbete, som relationsbygge med en publik.
 • Kommunikatören förstår och använder de möjligheter som samarbeten innebär, och kan arbeta självständigt i nära samarbete med andra parter.
 • Kommunikatören ska kunna producera text för olika kanaler, alltid med ett målgruppsanpassat budskap.
 • Kommunikatören ska kunna vara behjälplig i idéarbetet samt att skapa innehåll till teaterns sociala medier genom text men också genom att vid behov kunna producera och redigera enklare mobilfilmer eller foton.
 • Kommunikatören skapar ramar och texter för olika publika event såsom publiksamtal, programsläpp, workshop-tillfällen och annan kringverksamhet runt föreställningarna.
 • Kommunikatören håller sig uppdaterad med utvecklingen inom sitt kompetensområde men även inom omvärldsbevakning generellt.


Formella krav

 • För tjänsten krävs en adekvat utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Flerårig yrkeserfarenhet av kommunikationsarbete.
 • Tjänsten kräver mycket god social förmåga där du kan interagera med olika människor och med interna och externa samarbetsparter.


Meriterande:

 • Erfarenhet av konstnärlig verksamhet
 • Erfarenhet av digitala plattformar och relationsbyggande verksamhet
 • Förståelse för kommunikation inom samarbeten
 • Känsla för visuell paketering samt vana av hantering av text, bild och film i verktyg som exempelvis InDesign och Photoshop samt filmredigeringsprogram.
 • Kännedom om och erfarenhet av GDPR-tillämpning inom kommunikation.

Vad kan Orionteatern erbjuda dig?
Vi är en spännande, ansvarstagande och framåtblickande arbetsplats. Orionteatern är en levande mötesplats och ett experimenterande arena i en expanderande del av staden. Vi erbjuder rätt person ett ansvarsfullt och varierat arbete i ett passionerat gäng.

Om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning i sex månader.
Omfattning: 75 %, 30 timmar/vecka. Arbetet är i huvudsak förlagt till vardagar dagtid, men kvällar och helger kan förekomma.
Tillträde: 2021-09-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan
Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan. Vi tillämpar arbetsprov som en del av rekryteringsprocessen. Skicka CV och personligt brev till: helena@orionteatern.se
Sista ansökningsdatum: 2021-08-18

Orionteatern är ett hus för formstark experimenterande scenkonst. Här får scenkonstens olika komponenter turas om att bre ut sig och ta plats, element som i traditionell teater ofta är underställda texten.
Det råa oömma rummet inspirerar och inbjuder till att arbeta på ett sätt som inget annat teaterhus tillåter. Asfaltgolvet, stallet, akustiken, den stora rymden, den sakrala känslan i scenrummet gör Orionteatern till en plats för de stora uttrycken. 

0000