fbpx

Komma till världen

Komma till världen

En filosofisk barnföreställning där vi tillsammans grubblar över de riktigt stora frågorna i livet, med utgångspunkt i Jonna Bornemarks filosofi.

Regi: Sally Palmquist Procopé
Text och dramaturgi: Jörgen Dahlqvist

1 tim, ingen paus | från 7 år
Spelas 3-17 september 2022 Utsålt!

Ordinarie (barn) – 125 kr
Ordinarie (vuxen) – 280 kr
Under 26 – 220 kr
Student – 220 kr
Pensionär – 220kr

Skolföreställningar bokas via Kulan.

Serviceavgift tillkommer. Rullstolsplats bokas via mail till info@orionteatern.se.

Komma till världen spelas även i ett mindre format på Nobelprismuseet den 22 och 29 oktober.

Komma till världen

Var börjar och slutar jag? När blev jag till? Hur hör jag ihop med allt? Komma till världen är en barnföreställning där vi tillsammans grubblar över de riktigt stora frågorna i livet, med utgångspunkt i Jonna Bornemarks filosofi.

Inuti den stora magen på Orionteaterns scen undersöker vi tillsammans frågor som handlar om hur det är att vara barn. Genom spelade scener som varvas med ljud, ljus och filosofiska samtal får barnen själva uppleva och reflektera över Jonna Bornemarks filosofi.

Om en födsel är ett möte som sker genom en separation – en kropp, som blir till två – var dras gränserna däremellan? När blir jag jag? Vem är jag i relation till andra?

 

“Vi sätter oss i Platons grotta. Skuggorna dansar på väggarna. Som visar sig vara en gravidmage sedd inifrån i ‘Komma till världen’, interaktiv filosofi-teater på Orionteatern i Stockholm. Eller nej förresten, detta är universum där stjärnorna glimmar så fint över oss.”

Läs Margareta Sörensons recension i Expressen

 

På scen:

Karin Bengtsson
Olle Jernberg

Regi: Sally Palmquist Procopé
Text och dramaturgi: Jörgen Dahlqvist
Koncept: Sally Palmquist Procopé, Jörgen Dahlqvist, Karin Bengtsson, Olle Jernberg

Kostym: Maria Lundqvist
Scenografi: John Engberg
Ljus: Raimo Nyman och Marta Khomenko
Ljud: Terese Johansson och Jörgen Dahlqvist
Video: Johannes Ferm Winkler
Slutlåt: Livet i magen – Britta Persson

Foto: Christopher Backholm

Jonna Bornemark är en av Sveriges mest tongivande filosofer, författare och föreläsare. Hennes hyllade böcker, Kroppslighetens mystik, Det omätbaras renässans, Horisonten finns alltid kvar, och nu senast jag är himmel och hav har öppnat för existentiella samtal och myntat begrepp som förpappring och mikromotstånd.

Nu intar hon Orionteatern, för att i ett samarbete med Nobelprismuseet låta vetenskap och konstnärligt gestaltande ge form åt orden och tankarna. Dels genom att själv stå på scen i Performance Lecture: Att föda kunskap, dels genom barnföreställningen Komma till världen som grundar sig i hennes filosofi.

Det finns de som upprepar vad andra har sagt och tänkt, och så finns de som formulerar helt nya tankar. Jonna tillhör den senare kategorin. Vill du veta mer? Läs mer om Jonna Bornemark på Volantes hemsida eller lyssna på hennes Sommar i P1.

0000