fbpx

Komma till världen

Komma till världen

En barnföreställning som tar avstamp i Jonna Bornemarks filosofi, i regi av Sally Palmquist Procopé. Text och dramaturgi av Jörgen Dahlqvist.

1 tim, ingen paus | från 7 år
Spelas 3-17 september 2022

Ordinarie (barn) – 125 kr
Ordinarie (vuxen) – 280 kr
Under 26 – 220 kr
Student – 220 kr
Pensionär – 220kr

Serviceavgift tillkommer. Rullstolsplats bokas via mail till info@orionteatern.se.

Skolföreställningar bokas via Kulan.

I samarbete med Nobelprismuseet. Komma till världen visas även på Nobelprismuseet i höst, vid två tillfällen.

Komma till världen

Var börjar och slutar jag? När blev jag till? Hur hör jag ihop med allt? Komma till världen är en barnföreställning där vi tillsammans grubblar över de riktigt stora frågorna i livet, med utgångspunkt i Jonna Bornemarks filosofi.

I den iscensatta föreläsningen Att föda kunskap riktar sig Jonna Bornemark till vuxna med sin undersökande filosofi som tar avstamp i graviditeten.

I barnföreställningen Komma till världen vänder vi på perspektivet och undersöker istället frågor som handlar om hur det är att vara barn, både i och utanför magen. Vad händer när jag föds? När slutar man att vara ett barn? Kan en mamma sluta vara en mamma?

Föreställningen tar plats i en mag-isk scenografi där skådespelare bjuder in både stora och små till att vara med och klura över några av livets allra knepigaste frågor, genom att ge form åt orden och tankarna.

På scen:

Karin Bengtsson
Olle Jernberg

Regi: Sally Palmquist Procopé
Text och dramaturgi: Jörgen Dahlqvist
Kostym: Maria Lundqvist
Scenografi: John Engberg
Ljus: Raimo Nyman
Ljud: Niklas Nordström
Video: Johannes Ferm Winkler

Jonna Bornemark är en av Sveriges mest tongivande filosofer, författare och föreläsare. Hennes hyllade böcker, Kroppslighetens mystik, Det omätbaras renässans, Horisonten finns alltid kvar, och nu senast Jag är himmel och hav har öppnat för existentiella samtal och myntat begrepp som förpappring och mikromotstånd.

Nu intar hon Orionteatern, för att i ett samarbete med Nobelprismuseet låta vetenskap och konstnärligt gestaltande ge form åt orden och tankarna. Dels genom att själv stå på scen i Performance Lecture: Att föda kunskap, dels genom barnföreställningen Komma till världen som grundar sig i hennes filosofi.

Det finns de som upprepar vad andra har sagt och tänkt, och så finns de som formulerar helt nya tankar. Jonna tillhör den senare kategorin. Vill du veta mer? Lyssna på Jonna Bornemarks Sommar i P1.

0000