fbpx

JULMARKNAD 2018

JULMARKNAD 2018

Nu är Orionteaterns omtalade julmarknad tillbaka! Vi öppnar portarna till den gamla mekaniska verkstaden och bjuder in till att uppleva den välbevarade unika miljön. I ett myller av marknadsstånd hittar ni smycken, konsthantverk, second hand-kläder, affischkonst och mycket mer.

Ta ett skojigt porträtt hos fotografen eller köp en tatuering till mormor i julklapp. Det bjuds på livemusik och pysselhörna för barnen och över hela rasket ligger en doft av gran, glögg och lussekatter.
 

Grannarna Bleck lite högre upp i backen håller också öppet med sin årliga julmarknad så passa på att ta en promenad mot Katarina Bangatas slut för lite extra julmys.

 

 Utställare

Leopard förlag
Leopard förlag kommer att sälja perfekta julklappar i form av böcker.
Mellan 13:00-14:00 kommer Anna Suvanna Davidsson författare till Decembersaga och Feministisk erotik att signera.
Läs mer: www.leopardforlag.se

Clowner utan gränser
På Orionteaterns julmarknad kommer Clowner utan Gränser sälja sina produkter för att kunna sprida skratt till ännu fler barn. Du hittar bland annat t-shirts och bodys för barn i ekologisk bomull, clownnäsor och årets julklapp – Skrattsavla, en godsak för en god sak.
Varenda krona av vinsten vid ditt köp går till Clowner utan Gränsers arbete. Så sprider du glädje i dubbel bemärkelse!
Alla produkterna hittar du på www.skratt.nu/webbshop

Clowner utan Gränser skickar varje år professionella cirkusartister, clowner och musiker till några av världens värst drabbade platser. Genom föreställningar, workshops och lek arbetar vi för att frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn som behöver  det allra mest. Sedan starten 1996 har vi mött och skrattat med nästan 2 miljoner barn. Medan andra organisationer gör så att människor överlever får Clowner utan Gränser människor att leva igen.
Läs mer: www.skratt.nu.

CalleochEmma design AB
Calle Ljungströms bok “Emma, vem är du?” är kärlekshistorien om Emma i barnteveklassikern “Kalles klätterträd”, hon som bara finns i fantasin. Vad händer när en vuxen Calle börjar leta efter henne på riktigt, som examensprojekt från Konstfack. En ärlig bok och dokumentation om kärlek, sökande och kreativa infall. En liten hemlig dag- och bilderbok, prisbelönt och med förtjusta läsare. Allt material är autentiskt och alla händelser sanna!

“Präglad av humor, entusiasm och klarsynthet. Detta är läsning som får en att undra varför samtida romaner måste vara så tråkiga, varför kan de inte vara lika angelägna, relevanta och träffande som den här lilla bilderboken?” Karin Ström, Plaza Magazine
Läs mer: http://calleochemma.se/emma/

By en Pujol
Smycken som tillverkas för hand av pärlor och med slitstark nylontråd.
By en Pujol använder både återvunnet material och nytt, blandar färger och material. Glaspärlor, plastpärlor, ädelstenar och knappar, sammetsband relflexband mm. Det gör att varje smycke blir unikt.
Läs mer:
 www.facebook.com/By-en-Pujol-107339499344078/?ref=br_rs

ROT Butik & Kök
ROT kommer att sälja svenskt mathantverk: pepparkakor, tunnbröd, saffransskorpor, senap, alspånsrökt korv, marmelad, vört mm.
Läs mer: www.butikrot.se och på facebook och instagram heter dom @butikrot

Madebyessmoo
Madebyessmoo gör smycken med tyg. Små bärbara bilder för alla som vill ha mer färg i livet, ett litet sällskap och leka med olika uttryck.
Läs mer på instagram @madebyessmoo.

Lightwork Design
Handgjorda lampor i fina metaller, mässing, koppar.
Läs mer: http://lightwork.nu
instagram @lightworkeu

Kerstin Edholm Unika silversmycken i egen design.
Silversmycken som karaktäriseras av rena, enkla former. Kerstin jobbar hela tiden med att vidareutveckla sig, tänja gränser och experimentera med nya tekniker och material.
Läs mer:  www.silveraxet.se

Studio Merentis
Ida-Maria från Studio Merentis kommer till julmarknaden!
Skaffa dig en tatuering på plats eller köp ett presentkort.
Läs mer: www.studiomerentis.com

Ann-Christin von Reybekiel – Konstnär och smyckesformgivare.
Gör små emaljkonstverk med varierande motiv samt silver- och emaljerade smycken. Allt är handgjort och unikt. Medlem i konsthantverkskollektivet 125 Kvadrat.
Läs mer: http://www.125kvadrat.com/medlemmar/ann-christin-von-reybekiel/

Mani/Mattias Broberg
Mattias kommer att sälja nya fina screentryckta affischer i begränsad, numrerad och signerad upplaga.
Läs mer: www.mani.nu

ArtyAttitude
På julmarknaden kommer ArtyAttitude att sälja handgjorda kökshanddukar, förkläder, grytlappar och smått keramik plus lite skivor. Bra julklappar med andra ord.
Läs mer: www.artyattitude.com

Design Lena Larsson
Känslighet, lust och glädje kännetecknar Lena Larssons produktioner.
Med lätthet binder hon samman konst och design. Genom en kombination av
enkelhet, symboler och en uttrycksfull färgskala får hon betraktaren att stanna upp. Lena Larsson säljer glögg och kaffekoppar, skålar och krukor i keramik. Även brickor, grytunderlägg och handdukar.
Läs mer: https://www.designlenalarsson.com

Sthlm ljusstöperi
Sthlm ljusstöperi kommer att sälja ljus från egen tillverkning, samt ljusstakar, julservetter och tändstickor.
Läs mer: www.sthlmljusstoperi.se

Fislandet och Paketlandet
Cecilia Forss, skådespelare och författare, kommer att sälja och signera sina böcker Fislandet och Paketlandet

Novellix
Novellix säljer små vackra noveller, både styckvis men även förpackade i fina presentaskar. Allt från Sara Stridsberg till Simone de Beauvoir – stor litteratur i litet format helt enkelt!
Läs mer: https://novellix.se/

Art by Aluoch – Posters och vykort
Läs mer:
https://tictail.com/artbyaluoch

Labyrintserien
Lokala författaren Karin Pasche signerar den aktuella Labyrintserien. Den första delen utspelar sig på Södermalm och är baserad på en upphittad dagbok och en verklig händelse. Det är en mystisk spänningsroman som är byggd kring en gåta, och boken är omöjlig att lägga ifrån sig.

Karin Pasches Labyrint-serie hittills är en helt unik läsupplevelse, jag kan inte påminna mig om att jag läst något liknande av en svensk författare. Det är nästan anmärkningsvärt att böckerna inte gavs ut på engelska direkt, för den internationella marknaden torde vara stor.” Recension Litteraturmagazinet
Läs mer: https://www.karinpasche.se/  Facebook:https://www.facebook.com/kpascheauthor/
Instagram: https://www.instagram.com/karin.pasche/

Clafira Ethical design
Clafira ethical design kommer sälja ekologiska och rättvisemärkta lakan och kuddar.
Läs mer:  http://clafira.se/wp/ekologiska-lakan-baddset/

Anna Fleming
Anna syr vackra necessärer, laptop/Ipad fodral och kuddar i mönster man blir glad av. Produkterna tillverkas hemma på Kungsholmen. Anna tillverkar även på beställning.
Läs mer: https://www.instagram.com/af.fleming/

ArtyMary
Maria har gjort smycken från och till i 10 år och inspireras av det enkla och rena, halvädelstenar, pläterat silver och örhängeskrokar i rent silver. Det finns bara ett ex av varje smycke dvs ingen massproduktion utan allt är hand made. Maria gör också smycken på beställning.
Läs mer: http://artymary.blogspot.com/search/label/färger?m=0
https://m.facebook.com/ArtyMary-103216509765993/posts

Josefin Herolf
Josefin jobbar som illustratör och formgivare i eget namn. På marknaden säljer hon keramik och en väggalmanacka för 2019 med 12 unika prints. Läs mer: www.josefinherolf.com / @josefinherolf_illustration
 
Mari Ahlgren  
Mari tillverkar smycken i silver. Enkla ringar, örhängen,
Läs mer: www.silveraxet.se

Lina Bodén
Lina Bodén arbetar som illustratör och kommer att sälja signerade printar och böcker.
Läs mer: www.linaboden.se
https://www.instagram.com/linabodenillustration/

 

8 december 2018
kl 13-18
Fritt inträde