fbpx

Julius Caesar

 

Fruktan råder på Roms gator. Den gamla republiken befinner sig på tröskeln till diktatur. Mannen som har tvingat fram denna händelseutveckling är den skicklige populisten Julius Caesar. Caesar är älskad av folket men i hans närmaste krets gror misstänksamhet kring hans avsikter. Är han en diktator i vardande? En grupp idealister i hans närhet förbereder sig i det tysta på att störta den potentielle tyrannen vars gestalt kastar en lång skugga över deras demokratiska ideal.

Nu är det vilddjur som har sans och måtta men människorna har mist förståndet.

Kristofer Steens uppsättning av Shakespeares ”Julius Caesar” är en volym- och känslostark föreställning präglad av revolutionär yra, svart humor och vackra kostymer signerade Behnaz Aram. Det är en storslagen, scenisk värld, tonsatt av black metal och dark ambient, inspirerad av Flugornas herre.

 

Kristofer Steen är känd som gitarrist i inflytelserika bandet Refused och gjorde bejublad premiär som operaregissör med ”La Bohéme” på Norrlandsoperan 2012. Han har även regisserat kritikersuccéerna Rigoletto på Norrlandsoperan och ”L’Orfeo” på Wermland Opera.

Premiär 28 september 2018

Spelperiod: 28 september – 11 november 2018
Föreställningslängd: ca 1,20 (ingen paus).
Det förekommer stroboskop och rök i föreställningen.

Ensemble: Elin Söderquist, Lola Zackow, Bianca Traum, Olle Jernberg, Arina Katchinskaia, Rasmus Johansson,  André Nilsson samt 2 statister

Konstnärligt team

Kristofer
Steen

Regi

Läs mer

Efter att ha studerat vid Operahögskolan gjorde Kristofer Steen bejublad regidebut med ”La Bohéme” på Norrlandsoperan 2012, sedan dess har han bland annat regisserat kritikersuccéerna ”Rigoletto” på Norrlandsoperan och ”L’Orfeo” på Wermland Opera. Kristofer Steen är även gitarrist i ett av världens mest inflytelserika hardcoreband, Refused.

Behnaz
Aram

kostymdesign

Läs mer

Behnaz Aram är kostymdesigner, men även ett etablerat namn i modevärlden. Hon har ett förflutet som chefsdesigner för Whyred och är numera konceptdesigner för & Other stories. Hon har tidigare arbetat ihop med Kristofer Steen för föreställningarna La Bohéme, L’Orfeo och Rigoletto – där hon bland annat klädde Rigoletto i rött getskinn.

Theresia Frisk

maskdesign

Läs mer

Therésia har varit verksam som maskör och perukmakare inom opera, teater och musikal sedan slutet av 80-talet. I egenskap av maskchef har hon ansvarat för mask och peruk i en mängd av Folkoperans uppsättningar.

John Engberg

scenografi

Läs mer

John är Orionteaterns snickare och scenograf. Han har tidigare bland annat arbetat med uppsättningarna ”Bruset”, ”Venus”, ”Orfeus” och ”Cirkus Orion”.

Raimo Nyman

ljusdesign

Läs mer

Raimo är Orionteaterns belysningsmästare och har, utöver frilansuppdrag och gästspel, bland annat ljussatt ”Monster & Gudar”, ”Rannsakningen” (i samarbete med Dramaten), ”Gynoides” och ”Arise Amazons!”.