fbpx

Hilberts Hotell

Hilberts Hotell – Release of Loss

I Hilberts Hotell, oändlighetens hotell, uppenbarar sig korridorer, toner kommer mjukt svepande från alla håll; Röster, syntar, rytmer, pilar, pianon. Vi är alla gäster bland vardagsrum och vårskogar, kyrkogårdar, puttrande kaffebryggare, borttappade katter, perceptioner, sorger och symboler, bland middagsbjudningar och flimrande nycklar.

Hilberts Hotell är ursprungligen en matematisk modell för oändlighet, konstruerad av David Hilbert. Mira Eklund skapar, utifrån detta abstrakta härbärge för oändligheter, en serie händelser/konserter som alla behandlar förlust av olika slag, såväl vardaglig som djuplodande.

He´s on the phone är en iscensättning av ett telefonsamtal till en död närstående, till den andra sidan, en plats som gränsar mot alla världar.

Mässa för borttappade nycklar utspelar sig hemma i vardagsrummet hos dig och mig, den utspelar sig i rum 333. Vi sitter vid pianot, dörren står öppen.

Vi vet inte var hon är är en middagsdeckardronemusikal som utspelar sig i hotellets oändliga matsal/trädgård, ett kärt återseende, en utredning av ett försvinnande.

The Missing Cat berör förlusten av kattvännen Smilla samt den semifiktiva Schrödingers Katt och öppnar upp en djurkyrkogård i skogen.

Hilberts Hotell – Release of Loss är en performance- och konsertserie i fyra delar som nu destillerats till en helaftonsföreställning i två akter. Ett allkonstverk med metafysiska förtecken. En popkonsert såväl som en ljud- och videokonstvarieté.

 

Premiär 10 maj kl 20:00

Längd: ca 2,5 h
Spelperiod: 10 maj – 12 maj

Idé/musik/text: Mira Eklund
Projektioner/video: Martin Malm
Rum: Mira Eklund/Martin Malm
Koreografi: Julia Kraus Dybeck

På scen: Mira Eklund, Julia Lindblom, Mårten Holmberg, Paul Sigerhall, My Berg, Olle Vikström, Molly Håkansson,
Olivia Löfvander Stribeck*, Stine Gjestvang*, Karolina Janhager* och Alicia Kerrolf*.

*Studerande från yrkesdansarutbildningen på Balettakademin

0000