fbpx

Förklädesfabriken

Förklädesfabriken är stängd från och med 30 juni 2020

Orionteatern har öppnat en filial till förklädesfabrikerna i Farsta och Bagarmossen och tillverkar skyddsförkläden till vård och omsorg med hjälp av frivilliga och teaterns deltidspermitterade personal på volontärbasis. Förklädesfabriken är inrymd i teaterns foajérum som tidigare var garage för lastbilar på den tid då huset var Axel G Janssons mekaniska verkstad.

 

Förklädesfabriken är ett initiativ som vill göra en insats för vården och äldreomsorgen i Stockholm, som lider akut brist på utrustning med anledning av den pågående coronakrisen. Målet är att producera skyddsförkläden till sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden tills industrin har kommit ikapp.

Förklädesfabriken är ett ideellt initiativ som startades av Jens Peterson Berger och Lisa Peterson Berger under påskhelgen 2020. Därefter anslöt snabbt ett 20-tal personer som tillsammans organiserar verksamheten med stöd av ett stort antal volontärer.

Vid uppstarten av den första fabriken i Telestaden fick projektet stort stöd av Anna Grip och Cristina Caprioli (CCAP), som upplät sina fantastiska lokaler i Telestaden/Farsta – dansstudios till vardags – till Förklädesfabriken. Verksamheten växte snabbt, och i slutet av april öppnade en filial i Bagarmossen (Folkets Hus), för att sedan följas av ytterligare en systerfabrik på Orionteatern på Södermalm.

Den 2 juni stängde Förklädesfabriken Farsta, och produktionen sker nu i Bagarmossen och på Orionteatern.

Välkommen att anmäla dig som volontär, ingen förkunskap krävs och instruktioner fås på plats.
0000