fbpx

FANS

Är det vanligt att man kör i diket förblindad av tårar när man hör Agnetha Fältskog sjunga i bilstereon, emigrera till Sverige och köpa ett hus bara 800 meter från sin idol?

ABBA, Priest, Taube och Darin. Alla var och är de föremål för beundran som ibland tenderar att gå lite väl långt… eller?

Är det vanligt att man kör i diket förblindad av tårar när man hör Agnetha Fältskog sjunga i bilstereon, emigrera till Sverige och köpa ett hus bara 800 meter från sin idol? Eller tonårstjejerna som skriker ut sin kärlek och hoppar upp och ner när Darin skruvar korken av vattenflaskan. Vad är det som händer?

Detta är en berättelse om helt vanliga människors längtan efter kärlek. En berättelse om besatthet. Om drömmar som slår in och slås sönder. Förut blev man berömd för att man gjort nåt bra. Idag måste man först bli berömd för att kunna göra något överhuvudtaget. Vi möter fansen, idolerna och experterna på Orionteaterns stora scen i en salig röra av musik.

Efter en reportagebok av Fredrik Strage.

PRESSCITAT

»Originellt, träffsäkert och roligt!«  Aftonbladet

»Publiken jublar!«  DN

»Mitt i gosedjursfluffet vrids kniven åt.«  Expressen

»En fartfylld föreställning!«  City

»Stjärna bland fansen«  Svenska Dagbladet

Premiär 14 september 2007

MEDVERKANDE

I rollerna Anders Andersson, Viktoria Dalborg, Robert Fux, Ellen Hennig, Anna Maria Käll, Shima Niavarani, Andreas Nilsson, Linda Palmkrantz, Wladimir Tschernich samt 8 småstjärnor
Regi Stina Oscarson
Musiker Magnus Larsson, Hadrian Prett
Kompositör Magnus Larsson
Scenografi Torbjörn Isaksson, John Engberg
Kostym Lotta Barlach
Ljusdesign Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Ljuddesign Stefan Johnsson

0000