fbpx

Det vilda

Iiris Viljanen i Det vilda

Det vilda

Ett febrigt drömspel om vår relation till naturen, inspirerat av folktrons väsen.

En föreställning för vuxna i regi av Sally Palmquist Procopé.

I Det vilda får vi följa en människa som lämnar civilisationen och flyttar långt ut till skogs i jakten på ”ett sannare liv”. Men skogen är större än hon kunnat ana och visar sig bära på hemligheter. I ett försök att förstå, kontrollera och dokumentera lockas hon djupare och djupare in i dess mörker.

Medverkar på scen gör bland andra musikern och låtskrivaren Iiris Viljanen, som skriver musiken tillsammans med Stefan Johansson.

Temat är väldigt inspirerande för mig. Besjälad natur finns ofta med i mina egna låtar och historier, där också djur har viktiga roller. Så det känns väldigt fint att få utforska detta ämne i en hel föreställning, som något större, tillsammans med alla otroliga konstnärer som arbetar på Orionteatern, säger Iiris Viljanen.

Föreställningen tar avstamp i att allt fler vill rycka upp sina rötter och bosätta sig närmare naturen. Längtan efter ett mer genuint liv ökar. Men vad är den här längtan grundad i? Vad är det som lockar oss bort från städerna och drar oss djupare och längre in bland träden?

Vi beforskar, nyttjar och tror oss kunna kontrollera naturen. Kanske behöver vi ett mer irrationellt och känslosamt förhållningssätt till den, för att bättre värna om vår omgivning? Kanske kan folktrons väsen hjälpa oss med det? säger regissören Sally Palmquist Procopé.

Mats Sahlström och Jonna Bergelin står för föreställningens visuellt storslagna scenografi och kostym. Praktfulla väsen lockas ut ur de djupa skogarna och tar plats bland tio meter höga träd på Orionteaterns scen.

Foto: Per Kristiansen

 

Urpremiär 3 mars 2022

Spelperiod: 3 mars — 10 april 2022

Speltid: Ca 1 timme och 40 minuter, utan paus.

Medverkande:
Astrid Kakuli
Iiris Viljanen
Olle Jernberg
Sofia Bach

Konstnärligt team:
Regissör: Sally Palmquist Procopé
Scenografi: Mats Sahlström
Kostymdesign: Jonna Bergelin
Musik: Iiris Viljanen & Stefan Johansson
Ljusdesign: Raimo Nyman

Biljettpris:
Ordinarie: 325 kr
Pensionär: 295 kr
Student: 220 kr
Upp till 25: 220 kr

Rullstolsplats bokas via mail till
info@orionteatern.se.

0000