fbpx

Det vilda

Iiris Viljanen i Det vilda

Det vilda

Ett febrigt drömspel om vår relation till naturen, inspirerat av folktrons väsen.

I regi av Sally Palmquist Procopé.

I Det vilda får vi följa en människa som lämnar civilisationen och flyttar långt ut till skogs i jakten på ett sannare liv — men skogen är större än hon kunnat ana och visar sig bära på hemligheter. I ett försök att förstå, kontrollera och dokumentera det vilda lockas hon djupare och djupare in i dess mörker.

Föreställningen tar avstamp i längtan efter att rycka upp sina rötter och börja om på nytt. Längtan efter ett annat liv. Men vad är den grundad i? Vad är det som lockar oss bort från det gamla jaget och drar oss djupare och längre in bland träden?

Praktfulla varelser inspirerade av folktrons väsen tar plats bland tio meter höga träd i den naturtrogna skogen som byggs på Orionteaterns scen.

Medverkar på scen gör bland andra musikern och låtskrivaren Iiris Viljanen, som även skriver ny musik till föreställningen tillsammans med Stefan Johansson.

Temat är väldigt inspirerande för mig. Besjälad natur finns ofta med i mina egna låtar och historier, där också djur har viktiga roller. Så det känns väldigt fint att få utforska detta ämne i en hel föreställning, som något större, tillsammans med alla otroliga konstnärer som arbetar på Orionteatern, säger Iiris Viljanen.

 

Foto: Per Kristiansen

 

“Regissören Sally Palmquist Procopé tar vara på spänningen mellan det vardagliga och det sällsamma i en märklig brygd” – SvD

“Mats Sahlströms scenografi och Jonna Bergelins kostym imponerar och förtrollar med vacker oförutsägbarhet: de svävande träden kan hamna i svängning och röra sig hotfullt, en människostor skalbagge, trassliga växtvarelser och en ljuvlig jättesnigel kan glida fram ur skuggorna.” – DN

“Mycket riktigt blir Jonna Bergelins sagolika djurkostymer och Mats Sahlströms suggestiva skogsscenografi kvällens stora behållning. Och Viljanens återkommande sång förstås, hennes sköra finlandssvenska stämma till piano och texter om vinden, kotten, näbben, murklan – allt som samsas i granskogens dunkla ekologi.” – Aftonbladet

Urpremiär 10 mars 2022 (nytt datum)

Spelperiod: 10 mars — 10 april 2022

Speltid: Ca 1 timme och 30 minuter, utan paus.

En scenkonstföreställning för vuxna och ungdomar.

Medverkande:
Astrid Kakuli
Iiris Viljanen
Olle Jernberg
Sofia Bach

Konstnärligt team:
Regissör: Sally Palmquist Procopé
Scenograf: Mats Sahlström
Kostymdesign: Jonna Bergelin
Dramaturg: Kristian Hallberg
Musik- och ljuddesign: Stefan Johansson
Musik- och sångtexter: Iiris Viljanen
Ljusdesign: Raimo Nyman
Videoprojektioner: Johannes Ferm Winkler

Biljettpris:
Ordinarie: 325 kr
Pensionär: 295 kr
Student: 220 kr
Upp till 25: 220 kr

Serviceavgift tillkommer.

Rullstolsplats bokas via mail till
info@orionteatern.se.

Skolbiljetter bokas via Kulan.
Där finns även lärarhandledning.

Med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad.

0000