fbpx

DET RASAR – en kollektiv sorgeakt

Vi ältar de smärtsammaste ögonblicken tills det slutar att göra ont. 

”Jag åker till San Francisco för att hälsa på min bror men när jag kommer fram vill han inte träffa mig. Klockan 22:37 den 1:a augusti 2013 får jag veta att relationen upphör tills jag går i kontinuerlig terapi. ”Det är för mycket drama”, skriver han i  ett Facebook-meddelande. Jag ser det på morgonen eftersom jag inte har något internet i lägenheten utan måste gå till ett internetcafé längs med Van Ness. På hemvägen känner jag mig smutsig som gråter på en sån vacker plats som Hyde Street, men jag är 8819 kilometer hemifrån och har precis tappat riktningen i livet.”

Dramalabbet gästspelar på Orionteatern med en kollektiv sorgebearbetning, en gemensam reningsakt baserad på människors mest smärtsamma ögonblick. Föreställningen DET RASAR- en kollektiv sorgeakt är inspirerad av Sophies Calles konstprojekt Exquisite Pain. Liksom Calle, har Dramalabbet samlat in drygt 30 personliga berättelser som nu ligger till grund för manusbearbetning, fotokonst och musikskapande.

Så låt oss hänge oss åt sorgen, åt de mest plågsamma minnena. Låt oss älta de svåraste stunderna tillsammans tills det slutar göra ont.

Premiär 20 januari 2018

Spelperiod: 20 januari – 4 februari

Manus: Alexandra Loonin
Fotograf: José Figueroa
Ljusdesigner: Ronald Salas

Ljuddesigner: Magnus Larsson
Presskontakt: Katharina Lind

Medverkande och regissörPy Huss-Wallin, 
skådespelare

Läs mer om Py Huss-Wallin

Py arbetar som konstnär, skådespelare och regissör. 2016 regisserade Py föreställningen ”Britney” som bl.a. spelades på Turteatern, Hipp och Parkteatern. Sedan 2015 är hon initiativtagare och konstnärlig ledare för konst och scenprojektet “Satans trilogi” som tar plats på 3500 kvm i ett kontorskomplex i Sickla. Tillsammans med skådespelaren Ester Udden arbetar hon med det långsiktiga projektet “Frasse & Mats”, som genom film, foto och teater utforskar humor, genus & könsroller.Josephine Wistedt
, skådespelare

Läs mer om Josephine Wistedt

Josephine är skådespelare och har jobbat på Riksteatern, Unga Tur, Teater Barbara och i projektet Satans demokrati. Som regissör och koreograf har Joséphine jobbat för bl.a. Svenska Teatern i Helsingfors. På Turteatern i Stockholm samregisserade hon ”Billy Bloom – Ensam som Gud” som nominerades i kategorin Årets normbrott på Scenkonstgalan 2016. 2017 samregisserade Joséphine föreställningen Paradisdoktrinen i Helsingfors. Under våren 2018 kommer hon att spela på Norrlandsoperan.Katja Seitajoki
, regi och scenografi

Läs mer om Katja Seitajoki

Katja har sedan 2006 varit en av de konstnärliga ledarna i Arena Baubo. Arena Baubo har genom åren använt sig av format som föreställningar, samtal och seminarium för att skapa nya impulser, idéer och möten. Gruppen har gjort ett dussintal föreställningar som berört normkritiska ämnen. Våren 2017 koreograferade Katja föreställningen ”Nyanser av M” på Weld. 2016 arbetade hon med temat kamouflage i föreställningen  ”Kamouflage – mönster i rörelse” på MDT, Inkonst och Turteatern. Parallellt med sitt konstnärliga arbete jobbar Katja sedan 2012 på Dansens Hus som producent.

Spelschema

  • Nothing to show.