fbpx

Performance Lecture: Att föda kunskap

Performance Lecture: Att föda kunskap

En iscensatt föreläsning om att föda kunskap och vad det innebär att vara del av världen — i gränslandet mellan vetenskap och scenkonst.

Ca 1 timme och 45 minuter, utan paus.
Spelar endast 14-23 oktober 2022.

Ordinarie – 280 kr
Under 26 – 220 kr
Student – 220 kr
Pensionär – 220kr

Pälsdjur och rök från rökmaskin förekommer på scen.

Serviceavgift tillkommer. Rullstolsplats bokas via mail till info@orionteatern.se.

I samarbete med Nobelprismuseet.

Performance Lecture: Att föda kunskap

Jonna Bornemark står på scen i ett filosofiskt undersökande av graviditeten, födandet av kunskap och vilken logik som krävs för att vara del av naturen.

Filosofen Jonna Bornemark tar oss med i en svindlande Performance Lecture om kunskap, erfarenhet och jagets gränser. Ett existentiellt undersökande som tar avstamp i graviditeten och att vara del av naturen.

Tillsammans med publiken skapar hon en unik plats i nuet, där de iscensatta föreläsningarna utgör ett möte mellan poesi, vetenskap, levande musik och just de människor som befinner sig i rummet.

Formatet Performance Lecture är en samverkan mellan Nobelprismuseet och Orionteatern. Det är ett sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Här får forskare inom olika områden förmedla sina kunskaper på ett lättillgängligt sätt med teaterns verktyg.

Av och med: Jonna Bornemark

Regi: Maja Salomonsson
Musik och ljuddesign: Siri Jennefelt
Ljus: Raimo Nyman
Scenografi: John Engberg
Kostym: Maria Lundqvist
Dramaturgi: Mia Winge

Foto och formgivning: Christopher Backholm

Jonna Bornemark är en av Sveriges mest tongivande filosofer, författare och föreläsare. Hennes hyllade böcker, Kroppslighetens mystik, Det omätbaras renässans, Horisonten finns alltid kvar, och nu senast jag är himmel och hav har öppnat för existentiella samtal och myntat begrepp som förpappring och mikromotstånd.

Nu intar hon Orionteatern, för att i ett samarbete med Nobelprismuseet låta vetenskap och konstnärligt gestaltande ge form åt orden och tankarna. Dels genom att själv stå på scen i Performance Lecture: Att föda kunskap, dels genom barnföreställningen Komma till världen som grundar sig i hennes filosofi.

Det finns de som upprepar vad andra har sagt och tänkt, och så finns de som formulerar helt nya tankar. Jonna tillhör den senare kategorin. Vill du veta mer? Läs mer om Jonna Bornemark på Volantes hemsida eller lyssna på hennes Sommar i P1.

0000