fbpx

Workshop Age on stage 65+

Workshop
Age on stage 65+

Dans som konstform bör vara tillgänglig för alla människor, i alla åldrar. Vikten att av att röra sig, friheten det erbjuder och styrkan i att kunna uttrycka sig via dans är stor. Pandemin har satt just denna åldersgrupp (+65) i isolering och behoven av att känna rörelse och frihet i kroppen är enorma.
 

Charlotta Öfverholm erbjuder Age on Stage workshops i åldrarna 65+. Här krävs inga förkunskaper av dans. Charlotta har skapat en unik metod av att jobba med rörelse och kreativitet, oavsett ålder och vem du är. Metoden är levande och anpassas efter gruppen, samtidigt som den utmanar individen. Workshopen handlar om att undersöka rörelsen i sin egen kropp och hur vi kan uttrycka oss genom den. Vi arbetar både fysiskt, med uppvärmning och övningar, men också  skapande, med improvisationer, text och musik.

För mer information om projektet: www.ageonstage.org

Foto: Fabian Kriese

Bara dansa

Filmskaparen Anders J. Larsson fick följa arbetet med produktionen Stories – a life cabaret where age is a plus som spelades på Dansens hus och Dramaten under 2018 & 2019. Inspirerad av deltagarna och processen bestämde han sig för att göra dokumentären Bara dansa – En dansföreställning blir till. En film om vad dansen betyder för deltagarna, hur den har förändrat deras liv i en sen ålder och vad kreativitet kan göra med en människa.

Koreografi och idé Charlotta Öfverholm
Regi och foto Anders J. Larsson
Längd 23 min

Filmen visas efter workshopen 7 januari 2022.

Medverkande
Gunnel Ljunggren, Annika Becker, Lars Hällegårdh, Kikka Uusitalo, Brita Frostell, Jan Alpsjö, Marianne Enge Swartz, Manni Kössler, Fredrik Holmquist, Ulla Duell, Birgitta Eklöf, Eva Broms, Monika Gorschelnik, Francine Mirro Finer, Christina Tyden, Annie Axnér Strömqvist, Marie Cederberg, David Finer, Elna Fagerberg, Anita Berger, Birgitta Lindberg, Jose Delbono

Producerad av Compagnie Jus de la Vie, Anders och Mia med stöd från Creative Europe EU.

0000