fbpx

Amason tolkar rymden på Orionteatern

Amason tolkar rymden på Orionteatern
2022-03-22 Christopher Backholm

I slutet av april gör hyllade musikerna i Amason tre unika spelningar där de tolkar rymden i en visuell konsert på Orionteatern. Bandet rör sig i gränslandet mellan musik och scenkonst inuti den mekaniska verkstaden från 1929. Biljetter släpps torsdag 24 mars klockan 11.00.

Den 28, 29 och 30 april intar Amason stora scenen på Orionteatern med tre spelningar som utgör den visuella konsertserien Rymden.

— Vi vill försöka böja lite på det klassiska konsertformatet och kommer låta temat ”Rymden” diktera det obegränsade begränsandet. Vi är otroligt glada att Orionteatern ger oss möjlighet att husera hos dem nu i vår, säger Pontus Winnberg i Amason.

I en storslagen scenografi blickar bandet uppåt och jobbar tillsammans med Orionteaterns konstnärliga team för att skapa nya konsertupplevelser i gränslandet mellan musik och scenkonst — ett koncept som har blivit ett signum för Orionteatern med tidigare akter som 1900 och Frida Hyvönen. 

— Orionteatern är ett hus för stora gränsöverskridande samarbeten och ett starkt bildberättande så det ska bli spännande att se vad som uppstår i det sceniska mötet med Amasons oerhört vackra musik, säger Helena Hammarskiöld, VD på Orionteatern.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor.

Orionteatern är ett hus för formstark experimenterande scenkonst. Här får scenkonstens olika delar bre ut sig och ta plats i den gamla verkstadsbyggnaden från 1929 på Katarina Bangata 77.

I samarbete med Luger.

Pressbilder: https://orionteatern.se/press/
Mer info: 
Christopher Backholm — christopher@orionteatern.se