Monster & Gudar

monster & gudar

en familjeföreställning från 7 år

I en spektakulär scenografi av vidsträckt hav, öar, berg och underjord får vi möta fyra som lekfullt går in och ut ur varandras drömmar. En fantasivärld bebodd av såväl monster som gudar. Och så vanliga människor.

Orionteaterns nya familjeföreställning är inspirerad av de gamla grekiska myterna om gudar, hjältar, monster och endagsvarelser. Människan beskrivs som en endagsvarelse vars liv – till skillnad från gudarnas eviga – tycktes så kort.

Regissör Sally Palmquist Procopé, scenograf Mats Sahlström, ljuddesigner Stefan Johansson och ljusdesigner Raimo Nyman har samverkat kring flera produktioner på Orionteatern och på Dramaten. De står bakom Dramatensuccéerna Hans & Greta och teaterkonserten Kärleken kommer att skilja oss åt  och på Orionteatern gjorde de bland annat publiksuccén Loranga tillsammans. Kostym- och maskdesign står Matilda Hyttsten för som senast gjorde kostym till den hyllade Omfamningar på Galeasen.

Merverkande i Monster & Gudar: Karin Bengtsson, Janna Granström, Olle Jernberg och Angela Wand.

Premiär 9 mars 2018

Spelperiod: 9 mars – 28 mars 2018

 

Konstnärligt team

Sally Palmquist Procopé

regissör & teaterchef

Läs mer om Sally

Sally Palmquist Procopé är teaterchef på Orionteatern sedan 2016.
Hon har tidigare arbetat på bland annat UngaTur, Turteatern, Dramaten, Kungliga operan och unga Radioteatern.
Tidigare föreställningar på Orionteatern är Orfeus, Loranga och Bruset

Mats Sahlström

scenografi

Läs mer om Mats

Mats Sahlström är frilansande scenograf, attributmakare och illustratör med ateljé på Orionteatern. På Orionteatern har han gjort scenografier till Orfeus, Loranga och Bruset, alla i regi av Sally Palmquist Procopé. Mats scenografier har synts på bland annat Dramaten och Turteatern men även i en hel del filmer och musikvideos.

Stefan Johansson

komposition & ljuddesign

Läs mer om Stefan

Stefan Johansson är frilansande kompositör och ljuddesigner. Har de senaste 13 åren arbetat med musik i olika form av scenkonst och har under dessa år medverkat i drygt 80 olika produktioner. De uppdragsgivare som han ofta återkommer till är Dramaten, Malmö Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Radioteatern och Riksteateret (no). Han har också arbetat vid vissa fria grupper som Teater Galeasen och Turteatern. På Orionteatern har han tidigare skrivit musik till Orfeus, Loranga och Bruset.

 

Några föreställningar Stefan medverkat i är ”Kärleken kommer skilja oss åt” på Dramaten, ”Orfeus” på Orionteatern, ”Liv Strömqvist tänker på dig” på Dramaten och ”Vad gör vi här?” på Malmö Stadsteater. Senast kunde man höra hans musik i ”Här kommer alla känslorna på en och samma gång” på Dramaten och ”Omfamningar” På Teater GaleasenThe toggle content goes here, click the edit button to change this text.

Matilda Hyttsten

kostym- & maskdesign

Läs mer om Matilda

Matilda Hyttsten har Master of fine arts från Konstfack och en kandidat i kostymdesign från Stockholms dramatiska högskola.

Föreställningar i urval:

Galeasen: Flyktdjur 2016, HAMLET 2017, Omfamningar 2017

Unga Klara 2017,

Gävle folkteater Änglaspel 2017

Tribunalen Prinsessa av Burgund gästspel

Teaterbiennalen, STDH skådespeleri avgångsklass, Rövare, med Jens Ohlin 2017

Riksteatern/östgöta teatern , Bra människor

Riksteatern/koreograf Björn Säfsten 2018

Raimo Nyman

ljusdesign

Läs mer om Raimo

Raimo Nyman är fast anställd ljusdesigner på Orionteatern. Han har arbetat i konstnärligt team med Sally Palmquist Procopé, Mats Sahlström och Stefan Johansson både på Orionteatern och på Dramaten i produktionerna Loranga, Orfeus, Kärleken kommer att skilja oss åt och Hans & Greta.

Andra produktioner som Raimo har ljussatt är bland andra

Gynoides (Orionteatern 2016)

Arise Amazons! (Orionteatern 2017)

Rannsakningen (samarbete Dramaten & Orionteatern 2016/2017)

samt många gästspel på teatern och frilansuppdrag.

Spelschema

0000