Kuckel

Kuckel

Alexander Ekman aktuell med nytt verk på Orionteatern.
Kuckel har premiär den 27 februari 2020.

Alexander Ekman är känd för sina stora, visuella och folkrika uppsättningar på de stora operahusen runt om i världen. När han nu intar Orionteaterns råa scenrum, är det med en lust att experimentera och utvecklas. Med en handfull utvalda dansare, både svenska och internationella, utforskar han ämnet manipulation i ett nytt verk skapat exklusivt för Orionteatern.

”Efter att ha gjort verk på stora scener i 15 år behöver jag skapa i ett mindre sammanhang för att utvecklas och experimentera, uppleva ett mer intimt möte med publiken. Göra ett stycke med få roller i en mindre lokal. Orionteatern är perfekt för detta. Jag älskar platsen med dess råhet och enkelhet. Att skapa ett verk här innebär en chans att få skapa med lösare tyglar och ta större risker.  Det ska bli otroligt spännande att se vart det leder till, ” säger Alexander Ekman.

I Alexander Ekmans Kuckel finns det en dubbelbotten där varje enskild situation kan vara ett kuckel. Men det är även något större där publiken får möjlighet att vara med i en värld där det inte finns några gränser för vad som kan ske.

Vad gör vi egentligen emot vår vilja? Vad sker utan att vi ser och förstår? Är vi kucklade nu?

 

Premiär 27 februari 2020

Koncept och Koreografi: Alexander Ekman
Dramaturg: Carina Nildalen
Scenografi: John Engberg
Kostymdesign: Lena Lindgren
Ljusdesign: Raimo Nyman
Maskdesign: Linda Sandberg

Medverkande:
Alexander Ekman, Jesse Kovarsky, Matteo Carvone, Oscar Salomonsson, Charlotta Öfverholm och Yvan Auzely

Biljettpris
Ordinarie: 420 kr
Pensionär: 380 kr
Student: 280 kr
Upp till 25 år: 280 kr

Rullstolsplats bokas via mail till
info@orionteatern.se

 

Spelschema

0000