Hålet

Mattias Fransson från Klungan och Mammas nya kille skriver, regisserar och medverkar i Orionteaterns höstföreställning.

På en oansenlig plats långt inne i en skog finns ett hål. Ingen har märkt det, ingen har sett det. Nu börjar det hända saker vid hålet. Folk som bor nära hålet säger att de sett vissa komma upp ur hålet. Kommunen gör en strategi och skickar ut Stefan för att ha hålet under uppsikt.

Hålet skrivs och regisseras av Mattias Fransson, som även medverkar i föreställningen. Mattias Fransson är en av medlemmarna i humorgruppen Klungan och medskapare av Mammas nya kille. Med Jens Sjögren som bollplank samt scenografen Markus Granqvist, kostymdesignern Lena Lindgren och kompositören Frida Johansson skapar Mattias Fransson en scenisk uppsättning som tar Orionteaterns stora scenrum i fullt anspråk. Övriga skådespelare är Jens Sjögren, Kristiina Viiala och Helena Lindegren.

 

Premiär 13 oktober 2017

Spelperiod: 13 okt 2017 – 10 dec 2017

Medverkande

Mattias Fransson

Läs mer om Mattias Fransson

Mattias Fransson är en av medlemmarna i Humorgruppen Klungan och medskapare av Mammas nya kille.

Kristiina Viiala

Läs mer om Kristiina Viiala

Kristiina Viiala är dansare och skådespelare. Hon har tidigare arbetat ihop med Mattias Fransson i föreställningarna Kunskapsluckan och Husbil. Just nu är hon aktuell i The Wonderful and the ordinary av Gunilla Heilborn.

Helena Lindegren

Läs mer om Helena Lindegren

Helena Lindegren är skådespelare, tidigare verksam vid Västerbottensteatern, Profilteatern i Umeå och Jämtlands länsteater. De senaste tio åren har hon ingått i Stockholm improvisationsteaters fasta ensemble.

 

Jens Sjögren

Läs mer om Jens Sjögren

Jens Sjögren är skådespelare, programledare, regissör och musiker. Han har synts i filmer som Vuxna människor och Varannan vecka och tv-serien Söder om Folkungagatan. Jens var även sångare i punkbandet Bring me the fucking riot….man. I arbetet med Hålet är han, förutom en av skådespelarna, även konstnärligt bollplank och hjälpregissör till Mattias Fransson.

Spelschema